LIFESTYLE

Veste teribilă pentru o mare campioană: Chris Evert, diagnosticată cu cancer ovarian

KEY BISCAYNE, FL - MARCH 24: Chris Evert participates in All Star Tennis Charity Event at Cliff Drysdale Tennis Center, Ritz Carlton Key-Biscayne on March 24, 2015 in Key Biscayne, Florida. (Photo by Larry Marano/Getty Images)

Lumea sportului e în stare de șoc, după ce s-a aflat că una dintre legendele tenisului feminin mondial, Christ Evert, a primit o veste teribilă. Fosta campioană, acum jurnalist-specialist pentru ESPN, a fost diagnosticată cu cancer ovarian de gradul I.

Și a făcut totul public, deoarece vrea să-şi împărtăşească povestea „pentru a-i ajuta pe alţii”. „Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie”, a scris Evert pe Twitter.

„Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament”, a adăugat fosta câștigătoare de Mare Șlem care va apărea de acasă uneori în timpul transmisiilor ESPN a Australian Open, care începe luni.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Încurajată de marea rivală

Fosta adversară a lui Evert, Martina Navratilova a comentat situația: „Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie. Eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât”. Rivalitatea dintre cele două campioane a început în 1973 şi a durat aproximativ 15 ani, iar specialiștii au văzut-o drept cea mai mare din istoria acestui sport. Cele două s-au confruntat în 14 finale de turnee majore.

Chris Evert a câștigat 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: din 1974 până în 1978, în 1980 şi 1981. Americanca a câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi 3 titluri de Grand Slam la dublu.

 

 

 

Comentarii: