SANATATE

Vești proaste pentru bărbați: Grupa de sânge care îi face mult mai predispuși la impotență, boli de inimă și cancer

Foto: Pinterest.com

Mai mult de 25% dintre bărbaţii romani cu vârsta peste 35 de ani se confruntă cu probleme de potență, de cele mai multe ori, din cauza unor boli precum cele cardiace, hipertensiune, diabet sau obezitate.

Grupele de sânge A,B sau AB

Pe lângă acestea, un nou studiu, a scos la iveală că problemele cu care se confruntă unii bărbați, în dormitor, ar putea avea legătură și cu grupa sanguină. Mai exact, cei care au grupele A, B sau AB sunt de patru ori mai predispuși să ajungă la impotență.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de ştiinţă anunţă o nouă descoperire: De ce creierul bărbaţilor îmbătrâneşte mai repede decât cel al femeilor

Deși, cercetătorii nu știu deocamdată ce influență are grupa de sânge asupra potenței, mai multe studii au arătat că bărbații care au grupele A, B și AB au un risc mai mare să dezvolte și boli de inimă, cancer și infertilitate.

Majoritatea bărbaților se simt jenați să meargă la doctor atunci când au probleme sexuale, însă medicii asigură că există soluții. În unele cazuri chiar nu e nevoie de medicație. Practic, când un pacient ajunge la urolog, primul pas pe care acesta îi cere să-l facă este să-și modifice stilul de viață, prin: renunțarea la fumat, reducerea greutății corporale, evitarea consumului de alcool și exerciții fizice regulate, în funcție de caz.

CITEȘTE ȘI: Secretul ruşinos, descoperit printr-un studiu: De ce miros mai urât bărbaţii singuri

„Apoi, o foarte mare importanță o are tratarea cauzei disfuncției erectile, care se dovedește, de multe ori, suficientă. De asemenea, ajustarea dozelor sau înlocuirea medicamentelor care interferă cu mecanismele erecției este, adeseori, necesară”, explică doctorul urolog Dan Diaconescu.

Comentarii: