LIFESTYLE SANATATE

Vine salvarea de la Bill Gates? Vaccinul împotriva coronavirusului finanțat de el va fi testat curând pe oameni

Spuneam în urmă cu ceva timp că miliardarul Bill Gates, cel care a prezis această criză mondială generată de noul coronavirus, s-a retras din afaceri și s-a dedicat fundației sale caritabile. De altfel, e de notorietate că magnatul a donat sume impresionante pentru cercetări care să grăbească obținerea unui vaccin împotriva Covid 19.

Iată că presa de peste Ocean începe să răspândească acum și vești interesante, cum că în această săptămână se va începe testarea pe oameni ale vaccinului anti Covid-19 finanțat de Bill Gates.

CITEȘTE ȘI: Grupa de sânge care poate arăta cât de REZISTENT este corpul tău la coronavirus/ STUDIU

Miliardarul ridică șapte fabrici

Business Insider anunță că eficiența vaccinului experimental va fi verificată pe 40 de voluntari din Philadelphia și Kansas, scrie ziarul Click. O companie biotech din Pennsylvania susține că în această săptămână începe primele teste pe oameni. În ce constă acțiunea? Fiecare voluntar va primi două doze de vaccin, la diferență de patru săptămâni.

Imediat ce se va verifica dacă sunt eficiente și în ce măsură sunt sigure pentru oameni, fondatorul Microsoftva pune în aplicare un plan. Dacă vaccinul este ceea ce trebuie, Bill Gates a anunțat că va construi șapte fabrici care vor putea produce vaccinuri anti-Covid. Planul este ca testele să dureze până la sfârșitul primăverii, iar dacă totul va decurge normal, starea voluntarilor va fi bună, iar vaccinul se va dovedi eficient, până la sfârșitul anului să se ajungă la cel puțin un milion de doze disponibile.

Bill Gates luptă pentru a îmbunătăţii sănătatea globală de mai bine de 20 de ani. În 2015, Gates spunea într-un public speach că în caz de pandemie, omenirea nu este pregătită, iar niciun sistem medical nu va putea să facă față, dacă virusul se va transmite prin aer. Miliardarul anunța că o asemenea pandemie este cel mai mare pericol pentru planetă și că s-a investit prea puțin în sănătate, știință și cercetare în domeniul medical.

 

 

Comentarii: