FRUMUSETE

Vitaminele care au grijă de frumusețea ta: Te ajută să ai un aspect proaspăt și o piele fără riduri

stackumbrella.com

Vitaminele care au grijă de frumusețea ta: Te ajută să ai un aspect proaspăt și o piele fără riduri. Întrebarea despre cum, dragi doamne, să vă mențineți prospețimea și frumusețea pielii nu are un singur răspuns.

Pe de o parte, există procedurile zilnice legate de curățarea feței, exfolierea și hidratarea pielii, aplicarea de măști și plasturi, folosirea de creme și seruri…

Pe de altă parte, este conștientizarea faptului că niciuna dintre cele de mai sus nu poate avea un efect deplin în menținerea unei pieli proaspete și tinere, fără pete întunecate, roșeață, riduri și uscăciune, dacă organismului nu îi este asigurat aportul unei întregi game de vitamine stabilizatoare în fiecare în ceea ce privește metabolismul eficient al substanțelor din organism, potrivit actualno.com.

În plus, cel mai bun mod de a avea grijă de frumusețea dumneavoastră este de a lua vitamine în combinație sub formă de: diverse produse alimentare, un supliment alimentar și/sau un ingredient al produselor cosmetice.

CITEȘTE ȘI: Frumusețea soției prințului William este dată și de acest produs: Ușor de găsit și ieftin, Kate îl folosește cu încredere

Vitaminele care au grijă de frumusețea ta

Vitamina A

Este importantă pentru crearea și refacerea celulelor pielii, le protejează de inflamații; de asemenea, întărește funcția vederii și îmbunătățește starea sistemului imunitar, în timp ce lipsa ei provoacă apariția eczemelor. Se găsește într-o mare varietate de alimente: legume cu frunze verzi, legume portocalii și galbene, cartofi dulci și morcovi, roșii, fructe, produse lactate, pește și ficat.

Vitamina B5

Solubilă în apă (acid pantotenic) ajută la reglarea proceselor fiziologice din organism și, în special, la regenerarea structurii deteriorate a pielii și la creșterea elasticității acesteia, menținând-o astfel sănătoasă și frumoasă; pozitiv și efectul său asupra creșterii părului și reducerea căderii acestuia.

Este prezent în alimentele vegetale și animale, cum ar fi ouăle, carnea, peștele, fructele de mare, legumele, leguminoasele, cerealele și laptele.

Vitamina B12

Este necesară pentru funcționarea normală a sistemului nostru cardiovascular și încărcarea organismului cu energia zilnică necesară. În plus, îmbunătățește starea unghiilor, a părului și a pielii.

Vitamina C

Asigură o funcționare sănătoasă a pielii, dinților, unghiilor și articulațiilor, deoarece susține în mod activ sinteza colagenului în organism, ceea ce duce la compactarea oaselor – un proces de o importanță deosebită la femeile cu vârsta de peste 50 de ani.

Are un efect depigmentant și hidratant asupra celulelor pielii, combinat cu proprietăți antioxidante puternice. Se găsește în legumele cu frunze și într-o gamă largă de fructe, dintre care coacăzele negre și kiwi sunt cele mai bogate.

Vitamina D

Este importantă pentru sistemul osos-scheletic, neuromuscular și imunitar; este, de asemenea, utilă pentru a menține pielea proaspătă și frumoasă. Este invariabil prezentă în toate tipurile de pește gras (somon, ton), brânzeturi naturale, ficat de vită.

Vitamina E

Are proprietăți antioxidante și participă la protecția celulelor pielii împotriva radiațiilor solare nocive. Menține organismul în stare bună și încetinește îmbătrânirea. Se obține sub formă de supliment alimentar sau/și consum regulat din: ulei de porumb, migdale, alune, unt de arahide, semințe de floarea-soarelui și germeni de grâu.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe: Cum te demachiezi pentru ca tenul să fie luminos și tânăr cât mai mult timp

Vitamina K

Ajută la refacerea în urma rănilor și rănilor, vânătăilor și după intervenții chirurgicale; de asemenea, limitează apariția vergeturilor; a semnelor; a petelor negre; a cearcănelor din jurul ochilor. Se obține sub formă de supliment alimentar sau, cel mai frecvent, prin consumul de kale (varză kale), precum și de spanac, varză și fasole verde.

Comentarii: