SANATATE

Vitaminele care te ajută să trăiești mai mult: Sub ce formă recomandă specialiștii să le consumi

totuldespremame.ro

Administrarea anumitor vitamine poate nu numai să îmbunătățească sănătatea, ci și să promoveze longevitatea.

Oamenii de știință de la Universitatea Tufts din SUA au ajuns la concluzia că doar acele vitamine și minerale care sunt conținute în alimentele vegetale, și nu în suplimentele alimentare, prelungesc viața și reduc riscul de moarte prematură.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care întinerește neuronii: Poate preveni Alzheimer

Vitaminele care măresc speranța de viață

Experții au analizat datele obținute în cadrul unui studiu la care au participat 27.000 de adulți americani cu vârsta de peste 20 de ani. În timpul studiului, voluntarii au raportat ce au mâncat în ultimele 24 de ore și dacă au luat suplimente în ultimele 30 de zile.

Starea de sănătate a respondenților a fost monitorizată timp de șase ani. În această perioadă, 3.600 de persoane au murit, dintre care 945 de boli de inimă și 805 de cancer.

S-a dovedit că persoanele care au consumat suficient magneziu, potasiu, vitaminele A și K, zinc și cupru au avut mai puține șanse de a muri decât cele care au primit cantități insuficiente de minerale.

CITEȘTE ȘI: Descoperire importantă: Vitamina care poate proteja împotriva diabetului de tip 2

Cu toate acestea, un efect a fost observat doar la cei care le-au luat din alimente și nu din suplimente. În plus, excesul de calciu din suplimente (1.000 de miligrame pe zi) crește riscul de cancer.

Comentarii: