NUTRITIE

Vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen? Acest condiment e soluția!

Cercetările arată că scorţişoara poate influenţa pozitiv compoziţia masei corporale în doar câteva săptămâni.

Grăsimea viscerală, găsită în straturile profunde ale abdomenului, înconjoară unele organe vitale, de la ficat până la intestine. Aceasta înseamnă că acumularea de grăsime viscerală poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii.

Deşi mâncarea este una dintre sursele cheie ale acestei grăsimi ascunse, ea poate acţiona şi ca un antidot. Reducerea acestei grăsimi este extrem de importantă pentru a evita probleme grave precum bolile de inimă şi diabetul.

CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate

Reducerea circumferinței taliei

Scorţişoara ajută la topirea grăsimii de pe abdomen şi la reducerea circumferinţei taliei. Acest condiment cu o aromă dulce şi picantă este mai mult decât un ingredient culinar.

Potrivit experţilor, când vine vorba despre grăsimea viscerală, compusul puternic care poate afecta substanţele grase este aldehida cinamică. Un studiu efectuat de specialişti s-a concentrat pe efectul acestui compus asupra grăsimii acumulate.

Cercetătorii au observat că şoarecii de laborator cu o dietă din care nu a lipsit scorţişoara au reuşit să scape de grăsime, ceea ce arată că aldehida cinamică poate stimula metabolismul ţesutului adipos visceral.

CITEȘTE ȘI: Redescoperă gustul copilăriei cu această rețetă de budincă cremoasă cu orez, vanilie și scorțișoară

Suplimentele de scorţişoară influenţează semnificativ indicatorii de obezitate şi pot fi recomandate ca adjuvant în dietele de slăbit.

Comentarii: