NUTRITIE SANATATE

10 alimente care cresc nivelul de zahăr din sânge

delish.com

10 alimente care cresc nivelul de zahăr din sânge. Multe alimente pot crește nivelul de zahăr din sânge, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari sau în combinație cu alte alimente bogate în carbohidrați.

10 alimente care cresc nivelul de zahăr din sânge

Pâinea albă

Pâinea albă este fabricată din cereale rafinate și are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că poate provoca o creștere rapidă a glicemiei.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și glicemiei

Orezul alb

Orezul alb, ca și pâinea albă, este o cereală rafinată și poate provoca o creștere rapidă a glicemiei.

Băuturile zaharoase

Sucurile carbogazoase, sucurile de fructe și alte băuturi zaharoase pot provoca o creștere rapidă a glicemiei din cauza conținutului ridicat de zahăr.

Bomboane și dulciuri

Acestea sunt bogate în zaharuri simple și pot provoca creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

Cartofii

Cartofii au un indice glicemic ridicat și pot crește nivelul de zahăr din sânge atunci când sunt consumați în cantități mari.

Paste făinoase

Pastele făcute din făină de grâu rafinat pot crește nivelul de zahăr din sânge, mai ales dacă sunt consumate în exces.

Cereale

Multe cereale pentru micul dejun au un conținut ridicat de zahăr și de cereale rafinate, care determină creșterea glicemiei.

Fructe uscate

Fructele uscate sunt bogate în zahăr și pot determina creșterea rapidă a glicemiei.

Miere

Mierea este un îndulcitor natural, dar este bogată în fructoză și glucoză, ceea ce poate crește nivelul de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Alimentul cel mai bun pentru scăderea glicemiei

Dulciuri și paste făinoase

Alimentele precum prăjiturile, biscuiții și produsele de patiserie sunt adesea bogate în zahăr și carbohidrați rafinați, ceea ce poate provoca creșterea glicemiei. Este important de reținut că efectul asupra glicemiei poate varia de la o persoană la alta, iar mărimea porțiilor și alți factori, cum ar fi sensibilitatea individuală la insulină, joacă, de asemenea, un rol, potrivit actualno.com.

Pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care încearcă să își controleze nivelul de zahăr din sânge, este important să își supravegheze aportul de carbohidrați și să aleagă carbohidrați complecși cu un indice glicemic mai mic și să îi asocieze cu fibre și proteine pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge. zahăr.

Comentarii: