NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și glicemiei

healthline.com

Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și glicemiei.

Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri instabile ale glicemiei. O schimbare a dietei poate avea un efect modest asupra nivelului de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă consumi 27 de grame de ceapă verde pe zi

Diabetul de tip 2 înseamnă că pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a regla glicemia sau insulina pe care o produce nu este absorbită de celule. Insulina reglează glicemia. Atunci când acest mecanism este perturbat, nivelul zahărului din sânge poate crește până la niveluri periculoase.

Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi

„Extractul de ceapă a redus semnificativ nivelul ridicat al glicemiei (zahărului) și al colesterolului total la șobolanii diabetici. Acest efect a fost observat atunci când leguma a fost administrată împreună cu medicamentul antidiabetic metformină. Ceapa este ieftină și disponibilă. Ea poate fi folosită și ca supliment alimentar”, spune doctorul endocrinolog Antonina Gureeva.

CITEȘTE ȘI: Un medic dezvăluie de ce ceapa este esențială pentru sănătatea oaselor

Studiul a fost realizat pe șobolani. Două doze de extract de ceapă, de 400 și 600 mg/kg/zi, au redus semnificativ nivelul glicemiei la jeun la șobolanii diabetici cu 50 și, respectiv, 35 la sută, comparativ cu nivelul inițial.

Medicul recomandă consumul unei cepe pe zi pentru reducerea glicemiei și a colesterolului, potrivit actualno.com.

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni: de la tuse şi infecţii respiratorii până la problemele cu căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în doar 1 lună se văd rezultatele.

Regenerarea părului

O cercetare ale cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după 4 săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% dintre participanţii la studiu, care sufereau din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătăţire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre aceştia părul a început să se regenereze.

Prin urmare, după ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr.

CITEȘTE ȘI: De ce să îți pui ceapă în șosete în timp ce dormi: Cum te ajută în lupta cu bacteriile

Util în calmarea crizelor de tuse

Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, fiind des recomandate şi acum de medicii fitoterapeuţi. Tuse, gripă, surmenaj, afecţiuni renale, infecţii genitale, varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

Comentarii: