NUTRITIE SANATATE

De ce să nu sari peste micul dejun: Cum este afectat sistemul reproducător

Foto: twitter.com

De ce să nu sari peste micul dejun: Cum este afectat sistemul reproducător. Micul dejun ajută la menținerea unei greutăți normale. Dacă nu include alimente dăunătoare, acesta energizează organismul pe deplin.

De ce să nu sari peste micul dejun?

După cum a remarcat nutriționistul sportiv Jess Hillard, săritul peste micul dejun afectează negativ și funcția ovariană și producția de hormoni sexuali feminini, scrie The Sun.

CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te păzăște de demență: Alimentele pe care trebuie să le consumi

Nutriționistul este convins că micul dejun afectează funcția fertilă a organismului feminin. Ea notează că, dacă sexul frumos sare în mod constant peste masa de dimineață, aceasta poate duce, în cele din urmă, la o scădere a funcției ovariene.

Medicul spune că, în acest caz, există riscul de a avea probleme de concepție în viitor și, eventual, de infertilitate.

După cum notează expertul, motivul este că, în timpul postului, scade producția de hormoni de reproducere care reglează ciclul menstrual.

În plus, se reduce activitatea glandei tiroide, încetinește procesul de eliberare a hormonilor, ceea ce duce, de asemenea, la probleme de fertilitate.

CITEȘTE ȘI: Îți merge mintea toată ziua – Ce mănâncă oamenii inteligenți la micul dejun

Între timp, Dr. Hillard notează că postul intermitent îmbunătățește producția de hormoni necesari pentru acest lucru.

La ce oră ar trebui să luați micul dejun?

Se pare că ora la care luați micul dejun poate avea un impact uriaș asupra faptului dacă vă simțiți sau nu înfometați pe parcursul zilei. Cercetătorii spanioli au reușit să determine ora optimă pentru a mânca, care vă garantează o performanță excelentă.

Potrivit acestora, cea mai bună oră pentru micul dejun este 7:11. Prânzul trebuie consumat între 12:30 și 13:00. Pe de altă parte, ora optimă pentru cină, potrivit acestora, este 18:00 sau 18:30.

Ce ar trebui să facă persoanele care de obicei se trezesc mult mai târziu?

Atunci este recomandabil să respecte regula bine cunoscută potrivit căreia micul dejun trebuie consumat în decurs de o oră de la trezire. Acest lucru controlează hormonii foamei și ne menține sătui și satisfăcuți pentru mai mult timp, spune un cercetător în nutriție.

Comentarii: