NUTRITIE SANATATE

Micul dejun care te păzăște de demență: Alimentele pe care trebuie să le consumi

hotelunirea.ro

Micul dejun care te păzăște de demență: Alimentele pe care trebuie să le consumi. Oamenii de știință continuă să descopere noi modalități de a reduce simptomele sau de a încetini declinul cognitiv asociat cu demența.

Ei indică 2 gustări care reduc riscul acestei boli insidioase.

CITEȘTE ȘI: Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea

Micul dejun care te păzăște de demență

„Prevenirea este mai bună decât vindecarea”, spune nutriționistul rus Igor Strokov.

El adaugă că primul lucru pe care o persoană îl poate face în fiecare zi pentru a preveni boala este un mic dejun consistent. Expertul subliniază că acesta ar trebui să includă alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle sau peștele afumat, deoarece acestea sătură mai mult timp.

Dr. Strokov explică faptul că, în opinia sa, recomandările privind consumul de 45 până la 55 de grame de proteine pe zi nu sunt actuale și această cantitate ar trebui să fie crescută. Mai ales în cazul persoanelor în vârstă, pentru a le menține oasele și mușchii în formă bună.

Mai mult, adaugă medicul, consumul mai multor proteine poate ajuta și la protejarea împotriva bolii Alzheimer.

CITEȘTE ȘI: Combate colesterolul cu un mic dejun sănătos: Alimentul care face diferența

„Rezultatele studiului arată că o dietă bogată în proteine, care include carne și leguminoase, poate ajuta la prevenirea bolilor cerebrale. Echipa de cercetare a constatat că participanții cu niveluri mai ridicate de proteine alimentare au fost mai puțin susceptibili de a avea niveluri ridicate de Aβ (proteină amiloidă) în creier”, adaugă Dr. Strokov, referindu-se la oamenii de știință, potrivit actualno.com.

Comentarii: