NUTRITIE

Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea

hotelunirea.ro

Un mic dejun consistent și gustos îmbunătățește starea de spirit și protejează împotriva depresiei. Se pare că șmecheria este să iei micul dejun cu aceste alimente care nu-ți vor adăuga la greutate.

Iată care sunt tipurile de alimente pe care este mai bine să nu le mănânci înainte de ora 10 dimineața pentru a-ți salva talia, buna dispoziție și sănătatea.

1. Pâine și unt- Mic dejun

Cei mai mulți dintre noi sunt de părere că micul dejun trebuie să fie ușor, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Alege tipurile potrivite de grăsimi și vei obține mai mult de la el.

Untul are grăsimi care sunt bune pentru absorbția vitaminelor, dar și multe grăsimi procesate care duc la obezitate și probleme cardiace.

CITEȘTE ȘI: Îți merge mintea toată ziua – Ce mănâncă oamenii inteligenți la micul dejun

O felie de unt de arahide este o idee bună. Alunele și untul natural de arahide suprimă foamea prin creșterea producției de peptidă YY, un hormon care controlează foamea. Așadar, untul de arahide este o gustare excelentă, potrivit actualno.com.

2. Cereale și muesli la micul dejun

Muesli la micul dejun este ceva familiar pentru toată lumea. În ciuda popularității sale, acesta conține mult zahăr, care se transformă în grăsime de burtă. Și cu cât cerealele sunt mai mici, cu atât sunt mai calorice.

Mănâncă fulgi de ovăz de casă la micul dejun. Are o mulțime de fibre și aproape deloc zahăr.

3. Clătite și vafe – Mic dejun

Sunt foarte comode de luat cu tine la serviciu sau când te grăbești undeva. Clătitele, clătitele și vafele congelate sunt pline de carbohidrați. Acestea din urmă par rele, totul depinde de dieta ta, dar carbohidrații procesați nu fac decât să crească senzația de foame.

Coaceți vafe de casă din grâu integral sau alegeți vafe gata preparate sau clătite bogate în fibre. Sau, mai bine, cumpărați pâine integrală.

4. Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi – Mic dejun

Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi a devenit o opțiune excelentă pentru micul dejun. Din păcate, zahărul este adesea adăugat pentru a îmbunătăți gustul și este, de asemenea, sărac în proteine. Iar studiile recente ale oamenilor de știință susțin că grăsimile sunt arse de iaurtul gras.

Consumul de proteine dimineața compensează lipsa de proteine din timpul zilei și te simți mai sătul. Alegeți iaurtul gras.

5. Suc de fructe – Mic dejun

Un studiu spune că majoritatea sucurilor de la pachet conțin atât de mult zahăr și conservanți încât nu este indicat să le bei nu doar la micul dejun, ci deloc. De asemenea, acestea nu au fibre. Prin urmare, este mai bine să începi ziua cu legume sau fructe.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună oră pentru a lua micul dejun: Te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp

6. Carbohidrați cu lanț scurt

Merele, perele, usturoiul, fasolea și piersicile – toate aceste produse includ oligozaharide, dizaharide, monosacaride și polioli – alcooli de zahăr cu structură similară. Toți compușii de mai sus sunt așa-numiții carbohidrați cu lanț scurt. Suntem deosebit de sensibili la ei, deoarece sunt mai greu de digerat în stomac și în intestine.

Nu ar trebui să le mâncați dimineața și mai târziu după-amiaza, când sistemul digestiv lucrează mai activ. În același timp, consumați aceste alimente în cantități mici, împreună cu grăsimi și proteine, pentru o digestie bună.

Comentarii: