SANATATE

Rinichii: Cum să îi cureți cât mai bine – Obiceiul banal care îi păstreză sănătoși

blog.naipocare.com

Rinichii pot fi ajutați să funcționeze într-un mod exemplar. În acest scop, nu aveți nevoie de suplimente nutritive costisitoare, ci trebuie doar să aplicați zilnic câteva reguli simple.

Să vedem cum să curățăm rinichii .

De ce sunt rinichii atât de importanți?

Dacă cineva crede că rinichii sunt un organ neimportant, se înșeală. Cel mai adesea asociem activitatea lor cu eliminarea produselor metabolice, dar puțini oameni își dau seama că ei lucrează constant pentru a ne filtra sângele de toxinele care ne slăbesc organismul.

În acest context, trebuie menționat faptul că ei reglează, de asemenea, nivelul de sare, cantitatea de lichide corporale și normalizează nivelul pH-ului din corpul nostru.

Rinichii au, de asemenea, un efect benefic asupra altor sisteme: de exemplu, influențează tensiunea arterială, reglează numărul de globule roșii din sânge și, prin eliminarea toxinelor, starea pielii. De aceea, merită să învățăm cum să ajutăm aceste organe în activitatea lor zilnică, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: 7 moduri de a vă menține rinichii sănătoși

Dacă vrem să ne bucurăm de o sănătate bună a rinichilor, un obicei trebuie să ne intre în sânge, la propriu. Care este el?

Hidratarea corectă a organismului!

De aceea, a bea doi litri pe zi este minimul absolut necesar pentru ca rinichii să funcționeze corect. Cu cât circulă mai multă apă în organism, cu atât mai eficient are loc procesul de filtrare și, în plus, cu atât mai ușor se curăță rinichii de substanțele nocive și de pietrele care duc la litiaza foarte dureroasă.

Prea puțin lichide au un efect negativ și asupra aspectului nostru. Deshidratarea se manifestă adesea prin umflături (mai ales la nivelul membrelor și al feței) și prin deteriorarea aspectului pielii (mâncărimi, roșeață, uscăciune și coșuri).

Bineînțeles, nu trebuie să ne limităm doar la consumul de apă. Sucurile și infuziile din plante (de exemplu, menta, melisa, ciulinul de lapte sau urzica) oferă, de asemenea, o ușurare pentru rinichi.

Dacă dorim să susținem funcția renală, merită să ne uităm la conținutul farfuriei noastre.

Ce este cel mai dăunător pentru ei?

În primul rând, excesul de proteine animale, care favorizează acidifierea organismului. Această condiție necesită ca organele să lucreze din greu pentru a restabili homeostazia întregului organism.

A doua problemă este utilizarea unei cantități excesive de sare în mâncărurile preparate. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă: doza zilnică a acestui condiment este de numai cinci grame (adică cantitatea conținută într-o linguriță).

Având în vedere că sarea este un adaos obișnuit în mâncărurile gata preparate (este unul dintre cei mai populari conservanți), nu ar trebui să o folosim deloc în prepararea mâncărurilor.

Și ce ar trebui să facem atunci când gustul mâncării pregătite necesită utilizarea ei?

Ei bine, există cel puțin două soluții la acest inconvenient.

Prima este să înlocuim sarea cu mai multe dintre celelalte condimente: picante sau pe bază de plante, care vor da caracter preparatelor noastre.

A doua modalitate este să adăugăm tarhon: acesta imită perfect gustul sării! Cu toate acestea, este important de reținut că trebuie să adăugați această plantă aromatică deja în farfurie. Tratamentul termic slăbește complet efectul tarhonului.

Nu uitați de fructe și legume!

O rețetă pentru rinichi sănătoși? Atingeți o porție de fructe și legume proaspete! Aceasta nu este doar o modalitate de a obține vitamine sau minerale, ci și de a hidrata mai bine organismul. Unele dintre ele au și un efect diuretic, ceea ce facilitează curățarea rinichilor și eliminarea toxinelor.

CITEȘTE ȘI: Careul de ași – TOP 4 cele mai sănătoase fructe pentru rinichi

Pe care dintre ele merită să le luați în considerare?

Fructe precum afinele, portocalele și piersicile merită să le luați ca gustare, în timp ce căpșunile, coacăzele negre și coacăzele sunt esențiale în timpul sezonului estival. Dacă nu avem la îndemână fructe proaspete, nimic nu ne împiedică să apelăm la cele congelate.

Și ce legume ar trebui să fie prezente în farfuriile noastre? În primul rând, castraveții proaspeți, țelina, pătrunjelul (tulpina și rădăcina) și cresonul, pe care le semănăm adesea primăvara.

Comentarii: