NUTRITIE SANATATE

Alimentele care pot provoca atac vascular cerebral: Sunt mai comune decât crezi

Alimentele care pot provoca atac vascular cerebral. Consumul anumitor alimente are un efect extrem de negativ asupra stării vaselor cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral dacă acestea sunt prezente în mod constant în dieta unei persoane.

Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Margarita Koroleva. Expertul notează că dezvoltarea accidentului vascular cerebral este strâns legată de excesul de greutate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a modului în care o persoană mănâncă.

Din păcate, multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic provoacă această boală.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă suferi de gastrită: Alimentele care irită mucoasa stomacului

Alimentele care cresc riscul de accident vascular cerebral

„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut caloric ridicat, exces de grăsimi combinate cu zahăr și sare”, spune Dr. Koroleva, potrivit actualno.com.

Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, produsele de cofetărie, consumate în porții mari, sunt periculoase pentru creier.

De asemenea, nutriționistul nu sfătuiește să includem în dietă mâncăruri în care sunt mulți cartofi fierți, morcovi, sfeclă – atunci când sunt fierte, aceste legume capătă un indice glicemic ridicat. Acest lucru duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și la depunerea activă de grăsimi.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Aceste alimente subțiază sângele și desfundă arterele timp de o săptămână, dacă le consumi corect

Expertul adaugă că abundența zahărului în alimentație, precum și alimentele cu un conținut ridicat de gluten (paste făinoase) pot provoca procese inflamatorii.

„Acest lucru favorizează glicarea, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvasculatura de la nivelul structurilor creierului, rinichilor și a altor organe vitale”, explică Dr. Koroleva.

Comentarii: