NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu această boală trebuie să aibă grijă cu roșiile

pinterest

Persoanele cu această boală trebuie să aibă grijă cu roșiile. Roșiile sunt prezente în dieta multor persoane. Dar, din păcate, ele nu sunt un aliment universal.

Persoanele cu această boală trebuie să aibă grijă cu roșiile

La persoanele cu articulații dureroase, consumul de roșii poate exacerba simptomele dureroase. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Irina Mansurova.

Ea adaugă că, în cazul bolilor articulare, cum ar fi artroza sau artrita, roșiile trebuie consumate cu mare atenție. „Două substanțe care afectează negativ starea oaselor și articulațiilor, solanina și acidul oxalic, sunt prezente în roșii”, explică nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Roșiile: Efectul, recent descoperit, al acestora asupra plămânilor

Irina Mansurova informează că roșiile saturate cu solanină agravează manifestările neplăcute și dureroase ale patologiilor articulare existente. Toate acestea sunt posibile datorită efectului solaninei asupra organismului, în care reacțiile sistemului imunitar provoacă inflamații.

Aceasta, la rândul ei, provoacă umflături și dureri la nivelul articulațiilor. Pe lângă agravarea artritei și artrozei, consumul de roșii poate duce la apariția simptomelor alergice și a problemelor cu tractul digestiv.

Un alt ingredient din roșii, acidul oxalic, poate deteriora țesutul cartilaginos. Acesta împiedică absorbția grăsimilor necesare care asigură elasticitatea cartilajelor și a articulațiilor.

Nutriționistul sugerează că roșiile din soiurile cu fructe mici conțin cea mai mică cantitate de acid oxalic.

CITEȘTE ȘI: Fără chimicale în mâncare: Cum te asiguri că alegi doar roșiile sănătoase

În plus, Irina Mansurova recomandă persoanelor cu afecțiuni articulare să evite alimente precum ceapa, sfecla, cartofii, rubarba, spanacul, precum și să controleze cantitatea de ceai și cafea pe care o beau – consumul acestora (mai ales în doze mari) poate exacerba simptomele negative ale patologiilor articulare, potrivit actualno.com.

Comentarii: