SANATATE

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă în organismul persoanelor care au tensiune arterială ridicată

express.co.uk

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă în organismul persoanelor care au tensiune arterială ridicată. Hipertensiunea arterială necontrolată poate afecta organe importante și crește riscul multor boli grave.

Hipertensiunea arterială este recunoscută ca fiind principala cauză de deces prematur la nivel mondial.

OMS estimează că unul din patru bărbați adulți și una din cinci femei adulte din întreaga lume suferă de hipertensiune arterială. În același timp, cazurile de hipertensiune arterială rămân adesea nediagnosticate, iar pacienții cu această boală nu beneficiază de tratamentul necesar.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Cum îţi dai seama că ai tensiunea prea mică şi ce măsuri trebuie să iei

„Hipertensiunea arterială prelungită poate afecta organe importante și acest lucru poate trece neobservat timp de mulți ani înainte de apariția simptomelor adverse”, a declarat cardiologul Anna Panova.

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă în organismul persoanelor care au tensiune arterială ridicată

Medicul ne spune ce organe importante pot fi afectate de hipertensiunea arterială.

Inima

Inima nu este singurul organ care suferă daune din cauza tensiunii arteriale ridicate. Potrivit cardiologului, inima trebuie să suporte greul tensiunii arteriale necontrolate. Hipertensiunea poate duce la infarct, insuficiență cardiacă și cerebrală.

Creier

Creierul – este un alt organ important care are de suferit din cauza tensiunii arteriale ridicate constante. Hipertensiunea necontrolată face ca o persoană să fie predispusă la accident vascular cerebral, hemoragie și demență.

Rinichii

Rinichii – cardiologul avertizează că tensiunea arterială ridicată poate afecta rinichii și poate provoca insuficiență renală. Ochii – tensiunea arterială ridicată necontrolată are un efect negativ asupra ochilor, ducând la sângerări la nivelul retinei și chiar la pierderea vederii.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care avem nevoie pentru o tensiune arterială scăzută

Sănătatea reproducerii – cardiologul afirmă că hipertensiunea arterială poate cauza probleme de fertilitate atât la bărbați, cât și la femei. Hipertensiunea arterială este asociată cu impotența și avorturile spontane, potrivit actualno.com.

Comentarii: