Alimentele de care avem nevoie pentru o tensiune arterială scăzută. Mâncatul pentru tensiune arterială scăzută necesită mese frecvente, mici, cu puține alimente care cresc tensiunea arterială dintr-o dată.
Altfel spus, ar trebui să mâncați de 6-8 ori pe zi, în porții mici și echilibrate. Toate alimentele bogate în calorii, precum și cafeaua, se transferă în prima jumătate a zilei.
Timpul de masă ar trebui să dureze între 15 și 30 de minute, deoarece nu trebuie să umpleți stomacul prea repede. Acest lucru este deosebit de important în timpul anotimpurilor cu vreme instabilă, adică primăvara și toamna, când presiunea atmosferică poate fluctua drastic și poate provoca simptome neplăcute la o persoană cu hipotensiune.
CITEȘTE ȘI: Alimentele cu efect mare asupra colesterolului: De obicei sunt consumate mai puțin
De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită alimentației la pacienții cu tensiune arterială scăzută din cauza bolilor vasculare (de exemplu, ateroscleroza), a tulburărilor din sistemul nervos periferic sau a modificărilor legate de vârstă în organism.
Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai tensiune arterială scăzută
Pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută, este mai bine să se reducă consumul anumitor alimente:
- Nu abuzați de soia, cartofi, banane
- Ceaiul de coacăze negre, afine și afine poate scădea și mai mult tensiunea arterială în unele cazuri.
- Nu sunt recomandate băuturile diuretice
- Portocalele, spanacul, broccoli, țelina, migdalele, turmericul, usturoiul pot scădea și mai mult tensiunea arterială
- Persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să ia suficiente proteine în dieta lor: ouă, ton, produse lactate.
În general, alimentele bogate în grăsimi animale nu sunt interzise pacienților hipotensivi, cu excepția celor care au greutatea corporală crescută. În absența gastritei și a problemelor gastrointestinale, o cantitate moderată de condimente poate fi benefică, deoarece condimentele cresc tensiunea arterială, potrivit actualno.com.
Alimentele bogate în fier
Dacă scăderea tensiunii arteriale apare pe fondul sau în paralel cu anemia, vor fi utile alimentele bogate în fier: carne roșie, sfeclă, morcovi, leguminoase, ovăz și alte cereale.
Verdețurile din alimentație vor fi utile. Dar merită să ne amintim că supraalimentarea și alimentația dezechilibrată vor fi dăunătoare pentru hipotensiune.
Consumul excesiv de ceai puternic, cafea, tincturi tonice de rădăcină de ginseng sau lemongrass poate dăuna sănătății.
CITEȘTE ȘI: Alimentele medicament: Reduc durerea și scad tensiunea arterială
Alimentele care cresc nivelul de hemoglobină
Trebuie să știți că tensiunea arterială scăzută este adesea rezultatul unei scăderi a nivelului de hemoglobină. Pentru a crește nivelul de hemoglobină, dieta este completată cu ficat, gălbenușuri de ou, terci de hrișcă, mere, morcovi, ciuperci, coacăze, căpșuni, rodii, porumb.
Comentarii: