SANATATE

Când diareea poate însemna că ești pe cale să suferi un atac de cord

medicalnewstoday.com

Când diareea poate însemna că ești pe cale să suferi de atac de cord. Uneori, un atac de cord apare cu simptome atipice.

Cardiologul Dr. Rashid Songurov a dezvăluit cum puteți recunoaște evoluția atipică a acestei boli, la care sunt predispuse anumite categorii de persoane. Printre acestea se numără diabeticii, vârstnicii și persoanele care fac abuz de alcool.

CITEȘTE ȘI: Fructul plin de vitamine și minerale: Protejează inima și reglează nivelul zahărului în sânge

Când diareea poate însemna că ești pe cale să suferi de atac de cord: Simptomele neobișnuite

Medicul spune că atacul de cord poate apărea cu simptome abdominale. Această formă a bolii este cea mai insidioasă, deoarece poate fi confundată cu o intoxicație alimentară de rutină. În acest caz, sunt posibile următoarele simptome:

  • greață
  • vărsături
  • diaree
  • durere ascuțită în partea superioară a abdomenului.

„În varianta astmatică, se observă dificultăți pronunțate de respirație, sufocare, respirație rapidă. Varianta aritmică se manifestă prin tulburări de ritm și de conducere, tahicardie paroxistică, fibrilație atrială, flutter atrial, tahicardie ventriculară”, spune doctorul Songurov.

Cardiologul subliniază: în cazul unui atac de cord, este extrem de important să se acorde victimei cea mai rapidă asistență medicală posibilă.

CITEȘTE ȘI: Simptomele care indică faptul că colesterolul ridicat a afectat inima

Ce înseamnă acest lucru? Este necesar să se apeleze la o ambulanță chiar de la începutul sindromului de durere, fără a aștepta o posibilă ameliorare. Majoritatea deceselor datorate efectelor unui infarct miocardic se produc în decurs de o oră de la debutul evenimentului, potrivit actualno.com.

Comentarii: