SANATATE

Ce culoare are pielea de pe picioare atunci când ai colesterolul mare

Foto: Pinterest.com

Ce culoare are pielea de pe picioare atunci când ai colesterolul mare. Nivelurile ridicate de colesterol sunt adesea rezultatul unui stil de viață nesănătos. De la o dietă bogată în grăsimi până la fumat, există mulți factori care vă stresează arterele.

Nivelurile ridicate de colesterol se pot acumula în arterele dvs. și pot duce la probleme de sănătate, de la boli de inimă la accidente vasculare cerebrale. Deși țesutul adipos adesea nu atrage atenția asupra sa prin simptome, o zonă a corpului poate trăda acumularea de colesterol ridicat – acestea sunt picioarele.

Dacă nivelul ridicat de colesterol nu este detectat sau nu este tratat, acesta poate evolua către un proces numit ateroscleroză. Acest proces a fost legat de înfundarea arterelor cu substanțe grase. Ca urmare, acestea se îngustează.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la cât de încet cresc unghiile de la picioare: Este simptomul unei boli la care nu te-ai aștepta

Ce culoare are pielea de pe picioare atunci când ai colesterolul mare

„Odată ce arterele încep să se îngusteze, fluxul sanguin către picioare este, de asemenea, afectat. Lipsa fluxului sanguin către picioare poate duce uneori la o afecțiune cunoscută sub numele de boală arterială periferică (PAD).

Această afecțiune comună poate provoca decolorarea picioarelor. Este posibil să observați că piciorul dumneavoastră devine palid sau albastru. Un alt simptom cheie este durerea la nivelul picioarelor”, spune cardiologul Oleg Varfolomeev.

Acest tip de durere se poate agrava la mers și se poate ameliora după câteva minute de repaus. Durerea poate varia de la ușoară la severă și poate afecta ambele picioare, unul dintre ele fiind mai dureros, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Mâncărimea picioarelor poate fi un semn al problemelor de tiroidă: La ce să fii atent

Pe lângă decolorarea și durerea de picioare, colesterolul ridicat poate prezenta și alte simptome.

Comentarii: