SANATATE

Endocrinolog: Aceste modificări la nivelul mâinilor trădează diabetul

opelikaobserver.com

Endocrinolog: Aceste modificări la nivelul mâinilor trădează diabetul. Dr. Marina Yushchenko, endocrinologul rus, avertizează asupra schimbărilor din mâini care trădează diabetul . Mai exact, ea sfătuiește să se acorde atenție plăcilor unghiilor – îngălbenirea lor, apariția petelor albe și a ridurilor trădează problema, precum și unele modificări legate de mobilitatea mâinilor.

Endocrinologul sfătuiește să le examineze cu atenție.

Endocrinolog: Aceste modificări la nivelul mâinilor trădează diabetul

„Medicii chinezi au diagnosticat de mult timp diverse boli pe baza stării unghiilor, a culorii limbii și a altor semne externe. Și sunt foarte preciși în această privință. Se pare că ne putem apropia de ei – cel puțin puțin puțin – în această privință”, spune endocrinologul.

CITEȘTE ȘI: Diabetul – Modificările pielii în aceste 4 locuri de pe corp îl dau de gol

Dr. Marina Yushchenko împărtășește faptul că puteți afla despre schimbările hormonale din starea unghiilor dumneavoastră.

Iată care sunt semnele la care ar trebui să acordați atenție în primul rând:

  • apariția petelor albe
  • îngălbenirea plăcii unghiei
  • formarea de șanțuri longitudinale pe unghie

Cele mai frecvente boli ale membrelor superioare la persoanele cu diabet, unite prin termenul de „artropatie înaltă”, includ:

  • Sindromul tunelului carpian amorțeala la nivelul degetelor este tipică, de obicei noaptea. Noaptea acest lucru se întâmplă deoarece în acel moment scade fluxul de sânge cu substanțe nutritive către braț.
  • Tenosinovită stenozantă (degetul de declanșare, degetul care pocnește)
  • Mobilitate limitată a articulațiilor
  • Contractura lui Dupuytren (o boală în care mișcarea degetelor este limitată).

Fiecare dintre aceste 4 boli apare, de asemenea, la persoanele care nu sunt diabetice, dar mai rar.

Persoanele cu gingivită de tip 1 sunt mai predispuse decât cele cu tip 2. Cercetările arată că, cu cât boala durează mai mult timp, cu atât crește riscul de a dezvolta gingivită. Potrivit unui studiu de amploare, boala mâinilor apare la 2 din 3 participanți cu boala de tip 1 care durează mai mult de 30 de ani. Dr. Marina Yushchenko subliniază faptul că aceste simptome pot indica boala menționată.

Mai mult, uneori nici măcar în stadiul inițial, ci deja într-un stadiu avansat.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Această problemă de stomac trădează diabetul

Dacă este dificil să „ghiciți” boala pe unghii, puteți acorda atenție simptomelor mai evidente ale diabetului: sete frecventă chiar și în sezonul rece foame constantă oboseală cronică vedere încețoșată amorțeală frecventă la nivelul mâinilor sau picioarelor

„Orice modificare a stării de sănătate trebuie observată cu promptitudine și raportată medicului personal. El va determina mai exact cauza schimbărilor și va recomanda acțiuni ulterioare”, spune endocrinologul, potrivit actualno.com.

Comentarii: