MODA

10 greşeli de evitat în vestimentaţie – Te fac să pari lipsită de stil

yesstyle.com

În ziua de azi apar mereu noi tendințe de modă, care ne propun să combinăm diverse articole vestimentare și accesorii. Regulile de bază nu ar trebui să fie uitate însă niciodată. Iată câteva idei de ținute care te fac să pari lipsită de stil și de simț estetic:

1. Balerinii purtați cu o ținută office

Balerinii îți fac gleznele să pară mai groase, ceea ce nu e prea potrivit într-un birou, unde ar trebui să fii elegantă, potrivit edamagazine.ro. Încearcă să porți pantofi cu toc în acest context, indiferent cât de mic e tocul lor.

2. Tricou lung purtat peste jeans

Tricoul lung purtat peste jeans îți alungește prea tare silueta, iar combinația cu pantaloni scurți e chiar mai ciudată. Cel mai bine ar fi să porți tricourile băgate în pantaloni sau să porți unele scurte.

CITEȘTE ȘI: Ce botine să porți în funcție de vârstă: la 20, 30, 40, 50, 60 ani

3. Genți mari purtate la un eveniment de weekend sau de seară

Se spune că gențile voluminoase sunt universale și că pot fi purtate atât la ținutele casual, cât și la cele office. Totuși, atunci când mergi la un club sau la un restaurant ar fi mai bine să preferi modele mai compacte, deoarece o geantă imensă nu face o impresie bună într-un asemenea context.

4. Ghete până la gleznă în combinație cu fuste scurte

Botinele arată destul de rar bine cu fustele scurte. Acest tip de încălțăminte scurtează picioarele, iar fusta mini doar maximizează acest efect. În zilele răcoroase ar fi bine să combini fustele scurte cu cizme.

5. Mai multe haine largi în aceeași ținută

Dacă porți mai multe haine largi în aceeași ținută îți ascunzi formele pe care de fapt ar trebui să le scoți în evidență (talia, șoldurile, pieptul). Încearcă să ai o ținută echilibrată – ceva larg sus și ceva strâmt jos sau invers.

6. Colanți în combinație cu niște pantaloni scurți

Prin definiție, pantalonii scurți sunt un articol vestimentar de vară care și nu au nevoie să fie combinați cu altceva. Prin urmare, nu-ți crea o imagine ridicolă purtându-i cu niște colanți strălucitori.

7. Fustele de tip gogoșar

Fustele gogoșar arată bine numai când sunt purtate de cele care au un abdomen plat, dar chiar și în cazul lor se formează iluzia că au burtică atunci când merg. Cel mai bine e să alegi o fustă clasică, potrivită pentru silueta ta.

8. Pantofii cu o măsură mai mari

Pantofii de o măsură care nu ți se potrivește par lipsiți de gust. Atunci când mergi la cumpărături, nu uita că picioarele se mai umflă în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI: Cum să arăţi bine în această toamnă: Trucurile care îţi dau un plus de stil

9. Hainele pe gât

Ai grijă când porți asemenea haine, deoarece ele scurtează gâtul. Alege niște bluze care au decolteu și poartă la gât o eșarfă, când e frig.

10. Blugi nepotriviți

Denimul este un material care se întinde, așa că, atunci când mergi la cumpărături în căutarea unei perechi noi de blugi, ia-ți unii care sunt ceva mai strâmți, dacă vrei să arăți grozav purtându-i mai mult timp.

Comentarii: