SANATATE

5 sfaturi de la oamenii de știință britanici pentru a reduce colesterolul

health.clevelandclinic.org

5 sfaturi de la oamenii de știință britanici pentru a reduce colesterolul. Cercetătorii internaționali au propus o metodă de scădere a nivelului de colesterol , care include cinci etape principale. Printre acestea se numără ajustări ale dietei, exerciții fizice regulate, consumul moderat de vin roșu, controlul greutății, consumul suficient de apă.

5 sfaturi de la oamenii de știință britanici pentru a reduce colesterolul

Alimentație

În primul rând, este important să faceți ajustări în dieta dumneavoastră, eliminând din alimentație cărnurile grase, șunca, untul, produsele lactate și alimentele care conțin grăsimi trans. Este recomandat să le înlocuiți cu fulgi de ovăz, fructe, pește și nuci.

CITEȘTE ȘI: Bea acest ceai dimineața pentru a scădea colesterolul și a curăța intestinele

În locul băuturilor obișnuite, ar trebui să preferați ceaiul verde, spun cercetătorii de la King’s College London.

Mișcare

În al doilea rând, exercițiile fizice regulate timp de cel puțin o jumătate de oră pe zi joacă un rol important în scăderea nivelului de colesterol.

Alcool cu moderație

A treia regulă este să bei alcool cu moderație. Cercetătorii de la King’s College din Londra recomandă consumul de vin roșu pentru bunăstarea generală, dar nu mai mult de o dată la două săptămâni.

Controlul greutății

A patra regulă implică controlul greutății. Atunci când sunteți supraponderali, grăsimea tinde să se acumuleze în zona abdominală, împreună cu depozitele de colesterol LDL, care sunt considerate „rele”.

Hidratare

A cincea și ultima regulă este să beți suficientă apă. Cercetările confirmă faptul că deshidratarea poate duce la niveluri ridicate de lipide.

Alimentația necorespunzătoare și neechilibrată este una dintre principalele cauze ale problemei menționate. Dacă o persoană consumă multe grăsimi în alimente (unt, produse lactate și din carne cu un conținut ridicat de grăsimi, margarină, maioneză etc.), atunci crește amenințarea acumulării de plăci.

Doza recomandată de grăsimi este de numai 1 gram pe zi pe kilogram de greutate corporală.

Următorii factori pot provoca, de asemenea, o creștere a nivelului de colesterol în sânge:

  • fumatul, alcoolul;
  • probleme cardiace (boli coronariene, infarct);
  • diabetul;
  • probleme ale funcției hepatice;
  • sarcina;
  • stresul, depresia;
  • obezitatea;
  • activitatea fizică excesivă;
  • administrarea anumitor medicamente (diuretice, contraceptive hormonale);

La bărbații cu obezitate abdominală semnificativă, această problemă nu este neobișnuită. La astfel de pacienți, țesutul adipos înconjoară organele interne, inclusiv ficatul, care sintetizează substanța din organism.

Prin urmare, astfel de persoane sunt deosebit de susceptibile de a dezvolta această boală. O creștere a nivelului de colesterol este uneori observată la femei în timpul menopauzei. În acel moment, nivelurile hormonale din organism se schimbă, funcțiile unor organe scad, ceea ce duce la probleme cu nivelul colesterolului.

CITEȘTE ȘI: Leguma ieftină care ”resuscitează” ficatul și scade colesterolul

Este o greșeală să credem că trecerea la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi va rezolva de la sine problema. Potrivit oamenilor de știință, persoanele care sunt dependente de astfel de metode de slăbire sunt expuse unui mare risc. Aceștia adaugă că 20% din lipidele de care are nevoie organismul nostru trebuie să provină din alimente. În caz contrar, acesta va începe să producă pe cont propriu mai mult decât cantitatea necesară, ceea ce este plin de o mulțime de complicații, potrivit actualno.com.

Comentarii: