NUTRITIE

Rețeta de bază pentru crema caramelizată

La marile ocazii nu pot lipsi dulciurile tradiționale, cum ar fi cremele, spumele sau bavarezele.

Dacă trebuie să organizăm un eveniment special, acasă sau la restaurant, meniul clasic prevede ca dulciurile să fie servite la sfârșitul mesei, urmate apoi de fructe.

CITEȘTE ȘI: Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat

Rețeta de bază pentru crema caramelizată

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1/2 baton de vanilie
  • 50 g zahăr pentru caramel

Cum se procedează:

Pregătiți caramelul într-o tigaie din 50 g zahăr și o lingură de apă.

Când zahărul prinde o culoare frumoasă aurie-închis, luați-l de pe foc și, cu o lingură, turnați-l într-o tavă porțelanată, având grijă să acoperiți fundul ei.

Dați în clocot laptele cu batonul de vanilie tăiat în două pe lungime.

Între timp, bateți într-un vas de metal ouăle cu zahărul, în așa fel încât să se formeze cât mai puțină spumă.

Adăugați laptele fierbinte, amestecând cu delicatețe.

Strecurați crema printr-o sită fină și turnați-o apoi în forma cu zahărul caramelizat.

Așezați forma într-o tavă mai înaltă, în care să puneți apă până la jumătatea formei.

Băgați apoi în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aproximativ 45 minute.

După ce crema se răcește, scoateți-o din formă răsturnând-o pe un platou de desert.

Rețeta de bază pentru crema caramelizată

CITEȘTE ȘI: Brownie- prăjitura americană în topul deserturilor preferate
Trucuri și sfaturi:

Apa în care fierbeți la bain-marie nu trebuie să dea niciodată în clocot.

În caz contrar, proteinele din ouă s-ar coagula excesiv întărindu-se și formând bule de aer în preparat.

Pentru a realiza un desert perfect, lăsați compoziția să se răcească complet înainte de a o turna pe platou.

Pentru bain-marie folosiți apă rece. Timpul de fierbere va fi mai lung, însă crema va avea o consistență mai plăcută.

 

Comentarii: