SANATATE

6 simptome care indică în mod clar că suferi de o deficiență de magneziu

Foto: twitter.com

6 simptome care indică în mod clar că suferi de o deficiență de magneziu. Magneziul este un mineral care se găsește în organism și poate fi obținut prin consumul de diverse alimente și băuturi. Acesta este implicat în peste 300 de procese enzimatice care reglează diverse reacții biochimice din organism.

Magneziul este necesar pentru producția de energie și reglarea glucozei. De asemenea, are un efect asupra dezvoltării structurale a oaselor și este necesar pentru sinteza ADN-ului, ARN-ului și a antioxidantului glutation.

Magneziul joacă, de asemenea, un rol important în transportul activ al ionilor de calciu și potasiu prin membranele celulare. Acest proces este important pentru conducerea impulsurilor nervoase, contracția musculară și ritmul cardiac normal.

CITEȘTE ȘI: Magneziu: Cum influențează nivelul zahărului în sânge

6 simptome care indică în mod clar că suferi de o deficiență de magneziu

1. Probleme osoase

Există o varietate de factori care pot duce la osteoporoză – procesul natural de îmbătrânire, lipsa de exerciții fizice și un aport alimentar dezechilibrat de vitamina D și K.

2. Tensiune arterială ridicată

O cantitate insuficientă de magneziu în organism poate duce la creșterea tensiunii arteriale și, în consecință, crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Suplimentele de magneziu pot scădea tensiunea arterială, în special la bărbații și femeile în vârstă.

3. Bătăi neregulate ale inimii

Aritmia poate crește riscul de accident vascular cerebral sau de insuficiență cardiacă. Un deficit de magneziu poate agrava aritmia, iar aceasta poate fi cauzată chiar de o deficiență a acestui mineral.

4. Greață și vărsături

Persoanele care au un deficit de magneziu pot suferi de simptome precum greață, vărsături sau pierderea poftei de mâncare. Puteți obține suficient magneziu prin suplimente sau prin consumul de alimente bogate în acest mineral. Cu toate acestea, este important să consultați un medic înainte de a lua orice măsură.

5. Oboseală și slăbiciune constantă

În cazul hipomagneziemiei, organismului îi lipsește un nutrient esențial. Acest lucru poate face ca o persoană să se simtă slabă și obosită, mai ales în primele etape ale deficienței de magneziu. Magneziul este, de asemenea, important pentru metabolism, atunci când alimentele sunt transformate în energie. Atunci când suferiți de o deficiență de magneziu, metabolismul încetinește, metabolismul este perturbat și, prin urmare, cineva se simte slab și obosit, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Cum să iei calciu și magneziu pentru ca acestea să fie absorbite de organism

6. Spasme musculare

Magneziul ajută la controlul contracțiilor musculare, iar atunci când nu este suficient în organism, este posibil ca mușchii să se miște cu dificultate, ceea ce duce la contracții musculare involuntare și spasme.

Ce alimente sunt bogate în magneziu?

  • Ciocolata neagră – în 28 g. de ciocolată are până la 65 mg. de magneziu;
  • Avocado – un avocado de mărime medie conține 58 mg. de magneziu;
  • Bananele – sunt extrem de bogate în potasiu, dar o banană de mărime medie are aproximativ 37 mg. de magneziu;

Comentarii: