SANATATE

Cum să iei calciu și magneziu pentru ca acestea să fie absorbite de organism

Cum să iei calciu și magneziu pentru ca acestea să fie absorbite de organism. Magneziu și calciu – acestea sunt două minerale importante pentru organism. Medicul rus Dr. Valery Samsonov a dat recomandări pentru primirea acestora. În special, el notează că este mai bine să luați suplimente de calciu seara, după masă.

Expertul explică faptul că, potrivit oamenilor de știință, organismul consumă o cantitate minimă de săruri de calciu la prânz și o cantitate maximă noaptea. Dacă unei persoane îi lipsește acest element chimic, organismul îl va prelua din țesutul osos și, în timp, vor apărea probleme articulare.

Cum să iei calciu și magneziu

Medicul este convins că preparatele de calciu singure nu sunt suficiente. Acest element nu va rămâne în organism dacă nu poate fi sintetizat împreună cu vitamina D. Dar, în același timp, medicul a menționat că alimentele care conțin vitamina D trebuie consumate cu 4 ore înainte de a lua suplimente de calciu.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care fixează calciul în oase și protejează vasele de sânge

Luați comprimatele de calciu cu alimente care conțin acest element, a avertizat medicul. Sărurile de calciu se găsesc în toate produsele lactate fermentate.

Lipsa magneziului duce la oboseală rapidă, iritare fără cauză, o persoană poate experimenta agresivitate, anxietate, depresie și întreruperi ale contracțiilor cardiace. Acest mineral este responsabil de memorie și de perceperea de noi informații. Este esențial pentru inimă și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Vitamina B6 ajută la îmbunătățirea absorbției magneziului. Cea mai digerabilă formă a mineralului menționat este cea din alimente. Lideri în compoziție sunt tărâțele de grâu, semințele de dovleac, nucile, spanacul, orezul, fasolea, ciocolata.

Toate aceste produse conțin săruri de magneziu împreună cu vitamina B6. Medicul sfătuiește să luați aceste două elemente separat. Pentru a nu vă afecta sănătatea, Dr. Samsonov recomandă administrarea acestor medicamente într-un raport de 2:1. Pentru absorbția a 1 g de săruri de calciu, sunt necesare 0,5 g de magneziu.

Cel de-al doilea mineral este necesar organismului pentru absorbția corectă a primului. De asemenea, acesta ajută la dizolvarea sărurilor de calciu din sânge, prevenind formarea pietrelor la rinichi.

Deficitul de magneziu duce la „hipocalcemie secundară” – sau deficit de calciu. Acest lucru înseamnă că aceste două minerale sunt strâns legate între ele. Unii pacienți cu deficiențe de magneziu și calciu au o absorbție mai slabă a vitaminei D, un nutrient care ajută organismul să absoarbă aceste macrominerale.

De aceea, consumul unei cantități suficiente din toate aceste minerale și nutrienți este esențial pentru oase sănătoase, o inimă sănătoasă și o funcționare normală a sistemului nervos.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează: Alimentele la care am renunțat ușor și duc la un deficit de magneziu

Deși cele două minerale menționate interacționează în multe procese din organism, ele au uneori efecte opuse. De exemplu, sărurile de calciu contractă celulele musculare, în timp ce sărurile de magneziu le relaxează. În anumite situații, aceste minerale pot intra de fapt în competiție unul cu celălalt.

Acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când în sânge există prea multe săruri de calciu și prea puțin magneziu, potrivit actualno.com. Ca urmare, este important să luați aceste minerale în proporția corectă pentru a evita dezechilibrul.

Comentarii: