NUTRITIE SANATATE

Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros

Sănătoasă și gustoasă, adaptată oricărui fel de aliment, prepararea bucatelor la grătar este o metodă de a găti pe care o regăsim dintotdeauna în tradițiile culinare ale tuturor popoarelor.

CITEȘTE ȘI: Grătarul perfect: Sfaturile de neratat ale celebrului bucătar englez Jamie Oliver

Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros

Există diferite metode de a pregăti un grătar mai gustos: aromatizarea alimentului cu o marinată înainte de a fi pus pe grătar, adăugarea sosurilor înaine sau chiar în cursul frigerii, servirea cărnii pregătită la grătar alături de sosuri sau de alte compoziții ce completează și îi exaltă savoarea.

Mirodeniile sunt fructe sau semințe de plante exotice, cu gust foarte pronunțat, folosite în bucătărie pentru aroma lor caracteristică și pătrunzătoare.

Ca și mirodenii se folosesc următoarele: cardamon, coriandru, chimen, ienupăr, boia, piper, ardei iute, ghimbir, muștar.

Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros

Condimentele uscate sunt amestecuri de mirodenii, îmbogățite uneori cu ierburi aromatice și cu sare, care se adaugă alimentelor cu puțin înainte de a fi puse pe grătar sau în timpul frigerii.

Din moment ce sarea tinde să deshidrateze bucata, când sosul conține o cantitate mai mare de sare trebuie adăugat la sfârșitul pregătirii.

Este bine să nu exagerați cu condimentele, pentru a nu acoperi gustul caracteristic al alimentelor.

CITEȘTE ȘI: Ideală alături de grătar sau burger: Rețeta de ceapă roșie murată

Sosuri și condimente grase:

Există combinații de-acum bine stabilite între alimente pregătite la grătar și sosuri sau alte compoziții de garnitură.

Marea majoritate sunt pe bază de substanțe grase ( sosuri emulsionate, diferite tipuri de unt și uleiuri aromatice), ori cu gusturi ferme, picante sau dulci-acrișoare.

Comentarii: