RELATII

7 activități recomandate pentru cuplurile care vor să-și îmbunătățească relația

Se spune că dragostea dispare dacă nu o întreții. Această teorie este probată de realitate, în fiecare zi, și cu siguranță că nu îți dorești ca și cuplul în care te afli să intre în categoria celor care există „din inerție”. Pentru menținerea „flăcării” poți apela la „trucuri simple”, aflate la îndemâna oricui.

Este ok să petreceți mult timp cu prietenii, însă este și mai important să aveți activități doar în doi. Iată ce este de făcut pentru cuplurile care vor să-și îmbunătățească relația.

Ieșiți în oraș

O seară petrecută în oraș, la un restaurant, într-un bar, la teatru sau la film poate avea efecte benefice, evident, cu condiția de a merge într-un loc în care să vă simțiți bine amândoi. Comunicarea este cel mai important ingredient pentru rețeta unei relații reușite, așadar discutați mai întâi unde v-ați dori să mergeți și ajungeți la un „consens”, în cazul în care nu aveți preferințe comune. Dacă unuia îi place mâncarea chinezească și altuia mâncarea italienească … încercați și bucătăria mexicană. Schimbarea mediului în care socializați aduce elementul de noutate care ține totul la un nivel interesant.

Faceți sport împreună

Sportul te ajută să te eliberezi de stres. În același timp, participanții la mișcare, indiferent de disciplină, se conectează între ei și se completează. Fie că ieșiți cu bicicleta, fie că alergați, că jucați tenis de câmp, badminton sau volei, spiritul de colaborare sau de competitivitate se activează și duce la un sentiment care întărește relația. Abia veți aștepta momentele de timp liber, în care veți putea dovedi din nou unul altuia cât de buni sportivi sunteți.

Mergeți la shopping

Faceți împreună cumpărăturile pentru casă, de la cele obișnuite, în hipermarket, până la cele pentru mobilă, electrocasnice, haine etc. Mersul periodic în magazin pentru a cumpăra alimente antrenează foarte bine coordonarea cuplului. Există mai multe variante: puteți împărți sarcinile de pe lista de cumpărături, pentru un timp cât scurt petrecut în magazin, sau puteți merge împreună la toate rafturile de interes, pentru a vă sfătui ce produse ar fi mai indicat să ajungă în coș.

Plimbați-vă cu barca

În cazul în care concediul este încă departe, profitați de fiecare weekend și ieșiți în parc, mai ales că se încălzește vremea. O idee este să vă plimbați cu barca, pentru momente speciale. Este o activitate distractivă și relaxantă, care implică și un efort fizic considerabil, dacă nu sunteți obișnuiți. Puteți da la vâsle pe rând, sau puteți sta unul lângă altul, fiecare cu vâsla lui, unindu-vă forțele pentru un obiectiv comun.

Jucați-vă indoor

Dacă vremea de afară nu permite activitățile în aer liber, jucați în casă diverse jocuri care să vă distreze: table, șah, remi, iar lista de sugestii poate continua. E o idee să vedeți și care este mai norocos la ruletă. Nu contează dacă nu aveți ruletă în casă. Intrați într-un cazinou online, mai ales că unele au oferte de bun venit precum MrBit primă, prin care ești recompensat că joci acolo. Sau o altă idee este să spuneți ghicitori, să jucați fazan, mima… tot ce vă provoacă să gândiți și să vedeți cât de bine vă cunoașteți unul pe celălalt.

Mergeți în vacanță

Deși poate nu conștientizați, oboseala și tensiunea acumulate în timpul unui an de muncă își spun cuvântul și în viața de cuplu, mai ales în contextul restricțiilor din timpul pandemiei. O vacanță, chiar și de numai câteva zile, poate avea un efect „antistres”. E important să schimbați mediul și să vedeți locuri noi, sau să vă odihniți pe o plajă, ascultând valurile.

Urmați cursuri de dans

Dansul este o activitate care apropie foarte mult partenerii, făcând ca energiile lor să se concentreze în același sens. De fapt, se spune că dansul este cea mai bună terapie de cuplu, pentru că te învață că este nevoie de doi pentru ca lucrurile să funcționeze. Mai mult decât atât, partenerii se ajută între ei pentru ca mișcările să iasă perfect. Ei reînvață să aibă încredere unul în celălalt, dacă se întâmplă să fi uitat. Dansând împreună, se deschide calea spre manifestarea emoțiilor, prin care se realizează legătura sufletească dintre parteneri.

Comentarii: