RELATII

7 motive pentru a fi amabil cu cei din jurul tău – Îți va schimba viața

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai importante nevoi umane este conexiunea. Oamenii vor să se simtă apreciați și respectați, așa că există multe beneficii în a fi prietenos cu persoanele pe care le întâlnești.

7 motive pentru a fi amabil cu oamenii

1. EXERCIȚI INFLUENȚĂ

Unul dintre cele mai importante beneficii ale faptului de a fi prietenos este că poți avea un impact asupra vieții cuiva. Toată lumea trece prin suișuri și coborâșuri pe parcursul zilei. Cineva pe care l-ați întâlnit poate că tocmai a avut cea mai proastă zi din viața sa și, doar prin simpla decizie de a-i da o mână de ajutor sau un zâmbet, puteți, de unul singur, să îi influențați ziua într-un mod extraordinar.

CITEȘTE ȘI: ”Cel mai fericit om de pe Pământ”: Lecțiile despre fericire din partea unui supraviețuitor de la Auschwitz

2. PRIMEȘTI BENEFICII NEAȘTEPTATE

De cele mai multe ori, dacă arăți cuiva bunătate și prietenie, poți obține beneficii neașteptate. Nu spunem deloc că ar trebui să fii drăguț cu oamenii doar pentru a primi ceva în schimb, dar dacă îți exprimi bunătatea din inimă și nu aștepți nimic în schimb, persoana pe care tocmai ai ajutat-o va simți energia ta și s-ar putea să te surprindă plăcut cu un cadou sau o favoare returnată. Pur și simplu nu se știe niciodată.

3. ÎȚI FACI NOI PRIETENII

O abordare prietenoasă față de persoanele pe care le întâlnești îți va deschide ușa către noi contacte. Nu se știe niciodată dacă persoana din stația de autobuz este sufletul tău pereche. Fii deschis la aventură și la noi cunoștințe.

4. CREAȚI UN EFECT DOMINO

Un zâmbet este contagios. Atunci când cineva zâmbește sau pur și simplu radiază o energie plăcută, oamenii vor să fie cu ei, să îi cunoască și se simt mai inspirați să transmită acea energie pozitivă și altora. Este o rețetă magică pentru efectul de domino: Fă ceva frumos pentru o persoană, ajută-i să vadă lumina, iar șansa ca acea persoană să facă ceva frumos pentru altcineva crește semnificativ.

5. FĂ O PRIMĂ IMPRESIE

Chiar dacă ai o zi foarte proastă sau treci prin niște probleme personale, amintește-ți întotdeauna că nu știi prin ce trec ceilalți oameni. De aceea, este important să faci o primă impresie excelentă și să lași o impresie pozitivă despre tine în mintea celeilalte persoane.

6. LASĂ UȘA DESCHISĂ

Fiind prietenoasă cu persoanele pe care le întâlnești, vei lăsa ușa deschisă și pentru relații viitoare. Nu știi niciodată cu cine vei fi prieten pe termen lung sau chiar pe termen scurt, dar indiferent de tipul de relație pe care o vei avea potențial cu cineva, este întotdeauna grozav să păstrezi deschisă comunicarea. Poate că în câteva săptămâni, luni sau ani veți fi amândoi în aceeași industrie sau veți lucra pentru aceeași companie.

CITEȘTE ȘI: Manipulare emoțională: Cum îți dai seama când cineva vrea sa te controleze, potrivit terapeuților

7. STABILIȚI RESPECTUL MUTUAL

Dacă toți am umbla supărați, probabil că am fi cu toții foarte singuri și supărați tot timpul. Este în natura noastră umană să ne dorim să ne simțim conectați unii cu alții și să fim iubiți și acceptați. Fiind prietenos cu ceilalți, veți crea premisele unui respect reciproc. La urma urmei, a fi prietenos cu ceilalți vă va ajuta să vă simțiți mai bine cu voi înșivă!

Comentarii: