SANATATE

7 obiceiuri zilnice care ne afectează sănătatea

Nu este ușor să renunțăm la obiceiurile noastre, dar, dacă sănătatea este prioritatea noastră,ne vom da silința să ne lăsăm de obiceiurile dăunătoare.  Iată doar câteva din obiceiurile care ne fac mai mult rău decât bine:

Prevenirea unui strănut

Știți acel moment când încercăm cu disperare să ne abținem pentru a nu strănuta? Ei, bine, aflați că acest obicei nu este deloc sănătos, ba mai mult, fluxul sanguin este perturbat și vasele de sânge sunt comprimate. Aceasta vă poate da dureri de cap, vă poate afecta fluxul sanguin și cauza chiar probleme de auz.

Folosirea parfumului

De foarte multe ori în compoziția parfumurilor se folosesc substanțe sintetice care produc un miros mai puternic decât cel al uleiurilor naturale. Sunt și mai ieftine. Însă aceste substanțe pot cauza amețeli, greață și somnolență și pot irita ochii, gâtul și pielea. Putem opta pentru uleiurile esențiale în detrimentul parfumurilor sau să le folosim într-o cameră bine aerisită.

Depozitarea mâncării în recipiente din plastic

De foarte multe ori ne împachetăm mâncarea în pungi din plastic, chiar și copiilor la școală le punem mâncarea în recipiente din plastic.  Aceste recipiente sunt tratate cu substanțe chimice precum ftalat și bisfenol care ajută plasticul să se mențină flexibil. Dacă le ținem depozitate foarte mult timp în pungi sau recipiente din plastic, aceste substanțe se pot infiltra în mâncăruri . Îmbibarea mâncării cu aceste substanțe poate afecta sistemul endocrin. Cel mai bine ar fi să depozităm mâncarea în recipiente din sticlă, ceramică sau din oțel inoxidabil.

Periajul dinților imediat după ce am mâncat

Mereu am auzit stomatologii spunându-ne să ne spălăm pe dinți la cel puțin o jumătate de oră după ce mâncăm sau, mai bine, chiar după o oră. Mâncarea și băuturile, în special cele bogate în acid, ne afectează smalțul dinților, precum și dentina. Mișcările pe care le facem cu periuța de dinți, împing acest acid mai  în profunzime și mai aproape de dentină. Aceasta poate cauza o sensibilitate acută și poate afecta smalțul dinților.

Folosirea frecventă a săpunurilor antibacteriale

Pe piele avem un număr foarte mare de bacterii care au rolul de a ne proteja epiderma. Folosirea regulată a acestui tip de săpunuri distruge aceste bacterii bune și poate avea efectul de sterilizare a pielii, riscând așadar ca bacteriile nocive să se infiltreze în corpul nostru prin epidermă. Totuși, puteți folosi săpunul antibacterial ca dezinfectant când vă zgâriați sau vă tăiați, însă nu abuzați de acesta mai mult de 2 ori pe săptămână.

Purtarea jeanșilor prea mulați

În mare vogă în ultimii ani (din fericire, în 2017, nu mai sunt în tendințele de top!), jeanșii prea mulați aduc cu ei o serie de probleme cum ar fi disconfortul constant, mâncărime și chiar amorțirea.

Consumarea sucului proaspăt stors

Sucul proaspăt stors este bun în cantități mici. De exemplu, sucul de struguri nu este benefic pentru cei care suferă de obezitate sau de diabet. Ar trebui, de asemenea, să acordăm atenție și cantității de sucuri pe care o oferim copiilor deoarece acestea conțin foarte mulți alergeni.

Sursa: BrightSide

Comentarii: