SANATATE

Ce vitamine trebuie să iei la început de primăvară: Întăresc organismul și combat alergiile

Primăvara este aproape si vin zile mai insorite pentru a ne oferi vitamina D. Dar atentie, mai sunt si alte deficiente de care trebuie sa fim constienti în primavara aceasta.

Primăvara ar putea aduce vreme mai bună și zile mai lungi, dar are dezavantajele sale când vine vorba de sănătatea noastră.

Este posibil să aveți nevoie de o completare cu mai multe vitamine diferite, inclusiv omega 3 și vitamina C. Cu toate acestea, este important să știți că suplimentele nu pot înlocui un stil de viață sănătos și ar trebui luate împreună cu dieta dvs. echilibrată și cu rutinele regulate de exerciții fizice. Dr. Chaudry a adăugat: „Nu există nici o abordare „unică pentru toate” atunci când vine vorba de consumul de suplimente.

Acest lucru se datorează faptului că fiecare are nevoi nutriționale diferite în funcție de vârstă, sănătate, dietă și nivelul de activitate. Pe lângă aceasta, dacă luați orice medicament pentru afecțiuni de sănătate, consultați întotdeauna medicul înainte de a lua suplimentul dorit. Și femeilor care sunt însărcinate sau care alăptează li se recomandă să facă același lucru.

De asemenea, este important să vă faceți cercetări și să vă asigurați că achiziționați de la mărci de încredere cu certificare adecvată.”

Medicul a sfătuit: „Asigurați-vă că alegeți produse naturale care nu au urme de ingrediente sau aditivi artificiali”, scrie doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Leguma care luptă cu tumorile canceroase: Este plină de vitamine și minerale

Cele 5 suplimente pe care ar trebui să începi să le iei ACUM

Omega 3

Datorită orelor mai lungi de lumină solară, este tipic ca oamenii să se simtă energici în mod natural odată cu sosirea primăverii. Cu toate acestea, acest aflux brusc de energie poate provoca epuizare pe termen lung, ceea ce înseamnă că este vital să creștem aportul de omega-3 primăvara.

Omega 3 este o sursă naturală de energie și încurajează pomparea mai rapidă a sângelui în întregul corp, rezultând o inimă mai sănătoasă și un sistem imunitar mai puternic.

Chiar dacă acest nutrient este ușor disponibil în alimente, cum ar fi peștele și nucile, ar fi înțelept să luați un supliment pentru a vă oferi acel impuls suplimentar.

Zinc

S-ar putea să vină primăvara, dar la fel este și sezonul alergiilor – iar zincul joacă un rol cheie în combaterea alergenilor. Dr. Chaudry a explicat: „Cei care au o deficiență de zinc sunt mai susceptibili la alergii la polen și este recomandabil ca acești indivizi să ia un supliment de zinc.

Pe lângă faptul că este o bună apărare împotriva alergiilor, zincul este un nutrient excelent pentru organism, care va stimula sistemul imunitar.

Cei care suferă de acnee și pigmentare la adulți vor beneficia și ei de creșterea aportului de zinc.” Sursele de alimente care conțin zinc includ cerealele integrale, produsele lactate, carnea roșie și nucile.

Vitamina B

Pe măsură ce temperatura se încălzește, este firesc să transpirăm mai mult. Totul este bine și frumos, dar transpirația excesivă poate duce la epuizarea nutrienților și vitaminelor vitale – în special vitamina B.

Dr. Chaudry a spus: „Vitaminele B joacă un rol cheie în menținerea nivelurilor de energie și a pielii sănătoase și este mai important ca niciodată în primăvară să ne asigurăm că obținem nivelul corect de consum. În plus, vitaminele B îți vor proteja corpul de daunele solare – o apărare ideală în lunile mai calde și mai luminoase.”

Magneziu

În timpul primăverii, excesul de polen îi determină pe unii oameni să se lupte cu respirația îngreunată ca urmare a căilor respiratorii congestionate. Dar magneziul ar putea ajuta.

Dr. Chaudry a spus: „Având în vedere acest lucru, luarea unui supliment de magneziu vă va ajuta să vă deschideți căile și să respirați mai bine. Chiar dacă alergiile dumneavoastră sunt destul de ușoare, ar fi util să luați acest supliment în timpul primăverii, deoarece există multe alte beneficii, cum ar fi creșterea susținerii funcției musculare și scăderea tensiunii arteriale.”

CITEȘTE ȘI: Alimentele pe care trebuie să le ai în casă în orice perioadă a anului: Asigură necesarul de vitamine și te protejează de boli

Vitamina C

Vitamina C este unul dintre cei mai benefici nutrienti de consumat primavara. Pe măsură ce vremea se încălzește, administrarea unui supliment de vitamina C ar ajuta corpul să gestioneze căldura.

Dr. Chaudry a explicat: „Acest lucru se datorează faptului că vitamina scurtează perioada de timp necesară corpului dumneavoastră pentru a se adapta la un mediu fierbinte.

Vitamina C este, de asemenea, considerată a fi un antihistaminic natural. De asemenea, ca antioxidant natural, administrarea de vitamina C va menține sănătatea pielii și va preveni deteriorarea celulelor – ideal pentru primăvara și vara.”

Comentarii: