NUTRITIE SANATATE

Alimentele pe care trebuie să le ai în casă în orice perioadă a anului: Asigură necesarul de vitamine și te protejează de boli

teotrandafir.com

Sunt unele alimente sănătoase pe care le puteți păstra mai mult timp în casă.

În bucătărie puteți păstra o serie de alimente sănătoase, de bază pentru multe mâncăruri, bogate în nutrienți.

Iată câteva dintre aceste alimente:

Nuci și semințe

Conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale; pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1-4 luni; nucile și semințele pot fi folosite în multe feluri de mâncare, inclusiv în fulgi de ovăz, iaurt, amestecuri și salate.

CITEȘTE ȘI: Cozonac fără frământare: Delicios și ușor de preparat/ REȚETĂ

Fructe și legume congelate

Alimentele în formă congelată vă permit să aveți întotdeauna produse bogate în nutrienți la îndemână; dacă judecăm din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate sunt comparabile cu produsele proaspete în conținut de micronutrienți;

Oțet de mere

Are multiple întrebuințări în bucătărie precum: detergent eficient sau condiment aromat la preparate gen sosuri și produse de patiserie. Pe lângă versatilitatea sa, acest oțet acidulat este incredibil de sănătos. Cercetările au arătat că poate avea proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și de promovare a sănătății inimii.

Alimente fermentate

Varza murată și murăturile sunt delicioase și versatile și oferă o serie de beneficii pentru sănătate; studiile au dovedit că acestea pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

Condimente și ierburi uscate

Îmbunătățesc savoarea. Turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la scăderea riscului de anumite boli.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care să te ferești: Pot provoca cancerul

Usturoiul și ceapa

Usturoiul și ceapa sunt baza multor rețete; folosirea ambelor legume în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, potrivit healthline.com.

Comentarii: