FRUMUSETE

Ser cu vitamina C pentru ten strălucitor + alte beneficii

Vitamina C este cunoscută drept unul dintre cele mai eficiente ingrediente antiîmbătrânire și secretul unui ten mereu neted, uniform și strălucitor. Pentru ca pielea să beneficieze din plin de efectele vitaminei C, este necesar să folosiți seruri ce conțin acest ingredient și să le utilizați conform recomandărilor.

Dacă sunteți la curent cu cele mai noi și eficiente metode de îngrijire a pielii, probabil știți ce înseamnă și cât de eficient este un ser cu vitamina C.

Care sunt beneficiile?

Produsele care conțin vitamina C pot fi utilizate in siguranță pentru majoritatea tipurilor de piele. Se poate întâmpla foarte rar ca persoanele care au pielea hipersensibilă să dezvolte iritații minore.

Efect de hidratare

Potrivit unei cercetări din 2017, pielea conține concentrații mari de vitamina C, iar specialiștii au remarcat că vitamina C aplicată topic este absorbită cu succes.

În urma unui studiu realizat în 2013, s-a dovedit că ascorbilul fosfat de magneziu, un derivat al vitaminei C, hidratează pielea și reduce pierderea transepidermica de apă.

Pielea capătă strălucire

Vitamina C îi redă pielii aspectul strălucitor, contribuind la reducerea petelor pigmentare și imperfecțiunilor.
Specialiștii susțin că aplicarea serurilor cu vitamina C împiedică producția de melanină, pigmentul care conferă culoare pielii.

Ajută la reducerea înroșirii pielii

S-a dovedit că vitamina C are proprietăți antioxidante, lucru care o transformă într-un agent antiinflamator.
Datorită capacității sale antiinflamatoare, vitamina C poate contribui la neutralizarea radicalilor liberi, susținând sistemul imunitar pentru a descuraja răspunsul inflamator.

Serurile cu vitamina C reduc roșeața, astfel încât tenul va căpăta un aspect uniform și neted.

Stimulează producția de colagen

Colagenul este o proteină naturală, însă, odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen scade. Cu cât nivelul colagenului este mai mic, cu atât riscul de apariție a ridurilor este mai mare. Vitamina C stimulează producția de colagen prin procesul de sinteză a colagenului. De fapt, sinteza colagenului nu poate avea loc fără vitamina C.

Vitamina C este cofactorul esențial al celor două enzime necesare pentru sinteză colagenului:

  • prolil hidroxilaza, ce stabilizează molecula de colagen;
  • lizil hidroxilaza, ce oferă rezistență structurală.

Protejează împotriva daunelor provocate de expunerea la soare

Un nivel redus de vitamina C sensibilizează pielea și este asociat cu probleme cauzate de radiațiile ultraviolete. De asemenea, o piele îmbătrânită sau fotodeteriorată are un nivel mai scăzut de vitamina C, cu toate că specialiștii nu sunt siguri dacă aceasta este o cauza sau un efect.
Datorită faptului că este bogată în antioxidanți, vitamina C protejează celulele pielii.

Contribuie la estomparea hiperpigmentării

Prin faptul că împiedică producția de melanină, vitamina C poate estompa, practic, petele hiperpigmentare.
Vitamina C reduce activitatea unei enzime cunoscute sub numele de tirozinaza, inhibând sinteza melaninei.

Reduce aspectul pungilor de sub ochi

În urma unui mic studiu realizat în 2009, vitamina C sub formă de 10% ascorbat de sodiu a redus aspectul pungilor de sub ochi după 6 luni de utilizare.

Ajută la stimularea vindecării leziunilor

Având în vedere efectele sale în ceea ce privește arsurile solare, este evident că aplicarea vitaminei C poate accelera vindecarea rănilor, reducând astfel riscul de inflamație, infecție și cicatrici.

Cum puteți utiliza serul cu vitamina C

Vitamina C aplicată local este, de cele mai multe ori, foarte bine tolerată. Cu toate acestea, produsele aplicate topic pot cauza efecte secundare. De aceea, este recomandat să faceți un mic test pentru a verifica riscul de reacție alergică.

Iată cum:

  • alegeți o zona mică de piele;
  • aplicați o cantitate mică de produs și așteptați 24 de ore;
  • dacă nu apar efecte secundare, puteți aplica serul pe ten. Întrerupeți utilizarea produsului dacă observați o erupție cutanată, roșeață sau urticarie.

Citiți și urmați instrucțiunile de pe etichetele produselor. Serul cu vitamina C se aplică o dată sau de două ori pe zi. Este recomandat să curățați tenul și abia după aceea să aplicați produsul cu vitamina C.

Comentarii: