NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun condiment care scade glicemia și colesterolul

Cel mai bun condiment care scade glicemia și colesterolul. Condimentele, cunoscute pentru proprietățile lor benefice, sunt de mult timp studiate de medicină. Folosirea lor în gătit vă permite să reduceți cantitatea de sare și grăsimi, ceea ce este util pentru nivelul ridicat de colesterol . Deși condimentele nu pot vindeca complet colesterolul ridicat, unele dintre ele îl pot reduce semnificativ.

Citiți mai departe pentru a afla ce condimente recomandă nutriționiștii. Dr. Renee Korczak notează despre condimente că aceastea conțin compuși vegetali activi care reduc colesterolul, îmbunătățesc fluxul sanguin și mențin nivelul de zahăr din sânge, potrivit unei analize Nutrients 2023.

CITEȘTE ȘI: Tensiune arterială ridicată: Mâini reci, scorțișoară sau ceai de mentă, remediile care îți reglează tensiunea

Cel mai bun condiment care scade glicemia și colesterolul – Scorțișoara

Scorțișoara este cea mai bună alegere pentru scăderea colesterolului. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge la diabetici și are proprietăți antiinflamatorii. Prof. Jordan Hill recomandă să includeți în alimentația dumneavoastră scorțișoară, piper cayenne, usturoi, ghimbir și turmeric. Dr. Korczak adaugă că nu toate tipurile de scorțișoară sunt create la fel.

Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) este extrasă din scoarța de copac. Potrivit unei revizuiri a studiilor clinice din 2019, aceasta scade nivelul de zahăr și de colesterol și reduce inflamația. Scorțișoara conține formaldehidă cinamică și acid cinamic, care au proprietăți antioxidante.

Studiile arată că dozele de scorțișoară cuprinse între 1.500 mg și 6 grame pe zi reduc greutatea, colesterolul total, LDL și trigliceridele la diabetici și la persoanele cu sindrom metabolic. Cu toate acestea, aceste studii au o dimensiune limitată a eșantionului și o durată scurtă. O meta-analiză din 2022 de 15 studii la care au participat 1.020 persoane a confirmat reducerile de LDL și trigliceride cu scorțișoară.

Ar trebui să luați suplimente de scorțișoară?

„Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente de scorțișoară, mai ales dacă luați medicamente care scad colesterolul sau glucoza”, spune Dr. Korczak. El subliniază că cercetările privind efectele condimentelor asupra colesterolului sunt contradictorii.

Prin urmare, suplimentele de scorțișoară ar trebui să completeze, nu să înlocuiască, un stil de viață sănătos, o dietă bogată în fibre, exerciții fizice regulate, somn de calitate și controlul greutății.

Cum să folosești scorțișoara în dieta ta?

Utilizarea scorțișoarei în gătit este benefică. Se recomandă să se consume ¼ până la 1 linguriță pe zi. Este de preferat să alegeți scorțișoara de Ceylon, deoarece scorțișoara Cassia conține mai multă cumarină, care în doze mari poate afecta ficatul, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate

Adăugați scorțișoară în produsele de patiserie, cafea, aluat pentru clătite, iaurt, supe, tocănițe și ceai. Alte modalități de a reduce nivelul colesterolului O dietă de înaltă calitate este importantă pentru scăderea nivelului de colesterol.

Consumați o varietate de alimente vegetale bogate în fibre: cereale integrale, leguminoase, nuci, semințe, fructe și legume. Prof. Hill sfătuiește să alegeți proteine cu un conținut scăzut de grăsimi saturate: pui, curcan, pește, tofu și tempeh, și să limitați consumul de carne roșie, brânză și alcool.

Exercițiile fizice regulate și consultarea unui medic vor ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului.

Comentarii: