Mai avem de profitat câteva zile de vacanța de vară, iar timpul rămas este un prilej potrivit de a-i bucura pe copii cu o reţetă de omletă care poate fi un mic dejun bogat şi echilibrat în acelaşi timp datorită spanacului.
CITEȘTE ȘI: Cine ar trebui să mănânce omletă: Persoanele care au cea mai mare nevoie de acest preparat
Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat
Ingrediente (2 porţii):
– unt pentru prăjit
– piper negru măcinat
– sare
– 1 mână de baby spanac
– 2 linguri de smântână sau lapte
– 3 ouă
– roşii cherry
– cașcaval ras
Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat
Metoda de preparare:
Scufunzi ouăle în apa de la robinet (le va aduce la temperatura camerei şi vor fi mai uşor de gătit).
Toci spanacul.
CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă și gustoasă rețetă de omletă, dezvăluită de un bucatar cu 3 stele Michelin
Adaugi ouăle, smântâna, caşcavalul ras, sarea şi piperul într-un bol şi le amesteci foarte bine, până se combină între ele.
Topeşti untul la foc mediu şi îl întinzi bine într-o tigaie. Când începe să prindă o nuanţă maronie, adaugi amestecul de ouă şi pui deasupra câteva roşii cherry, tăiate pe jumătate. Laşi compoziţia pe foc 1-2 minute, până se coace bine.
Aşezi omleta pe un platou şi ai pofta bună la servire.
Pofta mare!
Comentarii:









