NUTRITIE

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de omletă, dezvăluită de un bucatar cu 3 stele Michelin

Pierre Koffmann este unul din numele cu greutate din bucataria internationala actuala. Chefi precum Gordon Ramsay, Marco Pierre White sau Marcus Wareing i-au trecut prin bucatarie. Originar din Franta, Chef Pierre si-a parasit orasul natal pentru a lucrat alaturi de Michel si Albert Roux la restaurantul Le Gavroche din Londra. In 1977 si-a deschis primul restaurant, La Tante Claire, care a fost recompensat cu 3 stele Michelin.

MAD este un simpozion anual ce strange laolalta cei mai buni chefi din lume la Copenhaga si care are drept scop formarea unei comunitati de bucatari profesionisti si dezvoltarea industriei restaurantelor la nivel global. Evenimentul a fost creat de René Redzepi, celebrul chef de la restaurantul NOMA, ales de patru ori ca fiind cel mai bun restaurant din lume, inclusiv in 2014. In limba daneza, “mad” inseamna “mancare”.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay

Invitat la MAD, Pierre Koffmann a gatit cea mai simpla omleta, din doar doua ingrediente: oua si unt.
Iata si cateva trucuri dezvaluite de Chef Pierre in timp ce gatea, potrivit foodstory.stirileprotv.ro:

o portie buna de omleta se face din 3 oua
cel mai important lucru atunci cand gatesti orice, chiar si o simpla ompleta, este sa o asezonezi.
“Diferenta dintre o mancare buna si una proasta este intotdeauna un pic de sare”, zice el.

Intotdeauna foloseste unt la omleta, nu ulei, pentru ca e mai greu de digerat.

Preparare:

Bate bine ouale – daca vrei, poti sa adaugi si putin lapte sau smantana.

Pune tigaia pe foc, cu unt din belsug in ea. Ai mare, mare grija sa nu arzi untul.

Cand e lichid si incepe sa faca bule mici, toarna ouale in tigaie si amesteca incontinuu, atat tigaia, cat si ouale, cu o spatula.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul secret: Cum să faci o omletă pufoasă

Cand e aproape gata omleta, mai adauga niste unt.

Impatureste-o si serveste-o cat e calda.

Comentarii: