LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

NU mai arunca sâmburele de avocado: Este o adevărată minune pentru sănătate

Foto: Pinterest.com

Despre avocado se știe că este un super-aliment, având multiple proprietăți benefice organismului uman, însă știi ce anume poate trata consumul regulat de avocado?

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esentiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale și astfel te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă alături de cei dragi, remarcă clicksanatate.ro.

Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât și în coaja sa, așa că data viitoare când consume acest fruct nu mai arunca sâmburele.

Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariția bolilor cardiovasculare, să ții sub control valorile colesterolului rău și să stai la distanță de un potential infarct.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

Da, exact așa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăță-l ușor de coaja sa maronie și apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râșnițe.

Astfel vei obține un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar și crampele intestinale.

Poți din această pudră să îți faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Cum poți face un avocado crud să se coacă în 10 minute

Reduce glucoza din sânge

Avocado este un excellent aliat al siluetei tale, are un conținut benefic de potasiu bun pentru aparatul cardiovascular și de asemenea conține compuși fenoli care te ajută să previi apariția ulcerului gastric și a infecțiilor.

Sursă de antioxidanți

Avocado consumat atât pulpa cât și sâmburele sub formă de pudră susține sănătatea sistemului imunitar datorită cantității de antioxidanții ce luptă cu radicalii liberi și astfel încetinesc procesul de îmbătrânire.

În plus, se bucură de reale proprietăți antiinflamatorii și regenerative, fiind astfel un bun aliat prevenind atrita și alte boli degenerative.

Uleiul din sâmburele de avocado este unul dintre cei ami buni aliți ai pielii tale.

Deși are un miros un pic astringent, acesta ajută la creșterea nivelul colagenului din piele, este ideal și pentru păr, ajutând la creșterea lui și în același timp oferindu-I strălucire.

Comentarii: