NUTRITIE

Ingredientul secret: Cum să faci o omletă pufoasă

Omleta pare o rețetă simplă de făcut. Și cu toate acestea nu îți trebuie prea mult ca să o greșești. Fie o lași prea mult pe foc, fie o gătești la foc mare.

Omleta care nu conține niciun alt lichid poate ieși bună, atâta timp cât ții cont de următoarele sfaturi. Încălzește tigaia la foc mediu, bate ouăle chiar înainte de a le turna în tigaie și amestecă-le încontinuu, după ce le-ai turnat. Potrivit Reader’s Digest, dacă adaugi ceva în plus, poți face ca omleta să aibă o textură mătăsoasă.

CITEȘTE ȘI: Trenduri CULINARE 2018: ne întoarcem la natură şi vom căuta alimente cât mai aromate

Meniu de președinte: Care este mâncarea preferată a lui Klaus Iohannis și cum se prepară

E foarte probabil să fi adăugat până acum lapte în omleta ta. E adevărat că laptele poate face ca omleta ta să fie una mai cremoasă, contribuind și la culoarea ei. Există însă și un alt ingredient care ar putea să contribuie și mai mult la a avea o omletă pufoasă și gustoasă.

Adăugând o lingură de smântână pentru gătit la fiecare două ouă îi va asigura cea mai bună textură omletei făcute de tine.

Dacă nu ești încă convins să încerci, poate că părerea unui chef prestigios deținător de stea Michelin, Justin Ferguson te va convinge.
”Adăugând în ouă smântână pentru gătit în locul laptelui, le va face mai cremoase și bogate fără a dilua culoarea galbenă, luminoasă a acestora.”

CITEȘTE ȘI: Un medic nutriționist șochează: Mâncarea bogată în grăsimi nu îngrașă/ STUDIU

Efectul neașteptat al consumului de broccoli: Cum te apără de un dușman nevăzut

Pentru un rezultat mai bun, poți alege smântâna pentru gătit cu un procentaj mai mare de grăsime.

Comentarii: