REVIEW

Ai găsit două gălbenușuri într-un ou? SUPERSTIȚIILE legate de acest lucru

Foto: Pinterest.com

Sunt șanse destul de mici să găsești două gălbenușuri într-un ou. Ca în cazul multor alte evenimente neobișnuite din natură, oamenii au creat multe superstiții cu privire la ouăle cu două gălbenușuri.

Acestea sunt o referință destul de evidentă la fertilitate, așa că majoritatea acestor superstiții au legătură cu reproducerea și averea.

 

De la superstiții…

Cea mai cunoscută superstiție legată de două gălbenușuri într-un ou este că vei rămâne însărcinată, poate chiar cu gemeni. Superstiția se răsfrânge și asupra persoanelor pe care le cunoști.

CITEȘTE ȘI: 

Ce TIPURI de OUĂ trebuie neapărat să încerci

DIFERENȚA dintre ouăle cu coajă albă şi cele cu coajă maronie

În tradiția Wiccan, gălbenușul dublu este cunoscut ca un semn de noroc. Iar conform credințelor norvegiene antice, un ou cu două gălbenușuri înseamnă că cineva din familia ta este pe cale de a trece pe cealaltă lume.

Foto: Pinterest.com

… la realitate!

Acestea apar atunci când găina ovulează de două ori în succesiune rapidă. Gălbenușul (ovocit în acest punct) este eliberat în oviduct (tubul uterin al găinii) înainte ca gălbenușul anterior să aibă șansa de a se desprinde. Așa că se formează o singură coajă în jurul celor două gălbenușuri.

CITEȘTE ȘI: 

Cum să cureți RAPID un ou fiert /TRUCURI în BUCĂTĂRIE

Efectele miraculoase ale gălbenuşului de ou: Ce ne anunţă specialiştii

Gălbenușul dublu apare de obicei de la găinile tinere cu un sistem reproducător imatur, a cărui sincronizare nu a fost perfecționată. Poate fi, de asemenea, o trăsătură ereditară la găinile mai mari, scrie eva.ro.

Comentarii: