Care sunt bolile de care mierea ne protejează. Mierea este un produs cu beneficii enorme pentru fiecare dintre noi. Este produsă de albinele melifere, care colectează nectar din flori și îl aduc înapoi în stup, unde îl mestecă până devine mierea pe care o cunoaștem. Apoi depozitează mierea în faguri și o ventilează cu aripile pentru a o usca, un proces care o face mai lipicioasă.
Dar doar pentru că mierea este naturală nu înseamnă că putem mânca din ea cât de mult vrem.
Care sunt bolile de care mierea ne protejează
Bogată în antioxidanți
Mierea conține atât flavonoide, cât și polifenoli, compuși care se găsesc în alimentele naturale, pe bază de plante. Acești compuși au proprietăți antiinflamatorii și acționează ca antioxidanți puternici în organism.
Antioxidanții ajută la combaterea moleculelor instabile din organism, numite radicali liberi. Acest lucru este important deoarece, dacă nu sunt controlați, radicalii liberi pot deteriora celulele și pot provoca stres oxidativ, care la rândul său poate cauza afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă și bolile autoimune.
CITEȘTE ȘI: Care este cel mai simplu mod de a verifica mierea pentru impurități
Cu alte cuvinte, este foarte important să aveți o dietă bogată în alimente bogate în antioxidanți pentru a vă menține organismul în formă de luptă. Dar nu trebuie să vă bazați neapărat pe faptul că mierea este o sursă solidă de antioxidanți sau alte vitamine sau minerale.
Are proprietăți antiinflamatorii
Atât flavonoidele, cât și polifenolii s-au dovedit a fi antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că pot ajuta la îmblânzirea acestor tipuri de procese în organism.
Inflamația face parte din procesul natural de vindecare al organismului dumneavoastră, ajutându-vă să vă recuperați după leziuni și să luptați împotriva invadatorilor străini, cum ar fi germenii și virușii. Dar, uneori, inflamația durează prea mult, ducând la inflamație cronică, care face mai mult rău decât bine.
Alimentele pe care le consumați joacă un rol important în nivelul de inflamație pe care îl experimentați. Anumite alimente, cum ar fi alimentele ultraprocesate și zaharurile, pot provoca inflamații, în timp ce alimentele naturale, antiinflamatoare, pot ajuta la îmblânzirea inflamației și vă pot ajuta să vă simțiți bine.
Ca îndulcitor natural, mierea este o alegere mai bună și mai puțin inflamatorie decât zahărul obișnuit, despre care se știe că provoacă inflamații.
Poate calma tusea și durerile de gât
Mierea este un remediu natural la domiciliu care poate ajuta la ameliorarea iritației și inflamației unei dureri în gât.
Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă bazați exclusiv pe miere atunci când vă simțiți rău. Dacă sunteți cu adevărat bolnav, cereți ajutorul medicului dumneavoastră. Dar dacă încercați doar să vă ușurați disconfortul, alegeți pliculețul de ceai preferat și pregătiți-vă borcanul de miere.
Ajută la vindecarea rănilor și arsurilor
Un tip specific de miere, mierea de manuka, poate fi folosită local pe piele pentru a trata tăieturile și rănile. Pansamentele cu miere de manuka de calitate farmaceutică sunt utilizate în medii clinice pentru a trata arsurile și ulcerele de presiune.
Poate ajuta la eliminarea acneei
Similar cu vindecarea rănilor, s-a demonstrat că mierea crudă ajută la eliminarea coșurilor. Acest lucru se datorează faptului că este super hidratantă, împreună cu acele proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.
Mierea conține o enzimă numită catalază, care ajută la ameliorarea inflamațiilor minore. Puteți aplica o cantitate mică pe coșuri pentru a ajuta la combaterea bacteriilor și la reducerea umflăturilor.
Alte posibile beneficii ale mierii
Cercetările sunt în curs cu privire la modul în care mierea poate ajuta la:
- Protejarea sistemului cardiovascular
- Ameliorarea simptomelor de gastroenterită
- Prevenirea problemelor de memorie
Este sigur să consumați miere cristalizată?
Cel mai bine este să depozitați mierea într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui. Dar chiar și atunci când este depozitată în locul ideal, mierea poate uneori să se cristalizeze și să se întărească, făcând-o imposibil de scos din cutie sau borcan.
CITEȘTE ȘI: Unde să NU ții mierea: Locul care îi schimbă calitatea și gustul acesteia
Mierea cu un raport mai mare de glucoză la fructoză se cristalizează mai repede. De asemenea, glucoza se poate atașa de particulele mici de fagure de miere și polen din mierea brută și, ca urmare, este mai probabil să se cristalizeze.
Dar mierea cristalizată este totuși sigură pentru consum.
Comentarii:









