Ierburile și condimentele care pot reduce tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială poate duce la boli de inimă și accident vascular cerebral. În acest caz, nu numai medicamentele, ci și dieta sunt esențiale pentru controlul acesteia. Nutriționista Lauren Panoff a identificat șapte plante și condimente care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural.
Ierburile și condimentele care pot reduce tensiunea arterială
Busuiocul
Conține eugenol, un blocant natural al canalelor de calciu care relaxează vasele de sânge.
Usturoiul este bogat în alicină, care îmbunătățește circulația sângelui și acționează ca unele medicamente.
CITEȘTE ȘI: Cum să reduci tensiunea arterială acasă într-un timp scurt, fără medicamente
Cimbrul
Conține acid rozmarinic, care scade tensiunea arterială.
Pătrunjelul este o sursă de antioxidanți care reduc nivelul colesterolului „rău”.
Semințele de țelină
Acționează ca blocante naturale ale canalelor de calciu.
Ghimbirul
Îmbunătățește circulația sângelui. Consumul regulat de ghimbir relaxează mușchii vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce, la rândul său, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Poate fi consumat sub formă de ceai cu mentă, lămâie, miere, dacă nu vă place gustul ghimbirului, sau adăugat în mâncare ca condiment în fiecare zi.
Scorțișoara
Relaxează vasele de sânge și ajută la menținerea tensiunii arteriale normale.
Scorțișoara ajută la reducerea riscului de complicații ale hipertensiunii arteriale, reduce durerile de cap, disconfortul din spatele sternului și, ceea ce este foarte important pentru pacienții hipertensivi, reduce umflăturile ca urmare a eliminării sărurilor. Condimentul ajută pacienții hipertensivi să combată stresul cronic, reduce nervozitatea și crește rezistența la efort fizic.
Pentru a porni procesele metabolice și a normaliza nivelul tensiunii arteriale, ar trebui să începeți să consumați scorțișoară dimineața. Scorțișoara amestecată cu miere funcționează cel mai bine, caz în care sistemul vascular și miocardul sunt întărite.
CITEȘTE ȘI: Nu doar sarea: 9 factori neașteptați care cresc tensiunea arterială
Consumul regulat al condimentului crește tonusul mușchilor netezi vasculari, extinde diametrul intern al arteriolelor și accelerează reacțiile metabolice. Prin urmare, scorțișoara reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză cerebrală și previne formarea cheagurilor de sânge în artere.
Prin îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea nivelului de zahăr din sânge, consumul de scorțișoară ajută la controlul diabetului.
Potrivit nutriționistului, pentru a normaliza tensiunea arterială, ar trebui să mâncați corect, să faceți exerciții fizice și să renunțați la fumat și alcool.
Comentarii:









