NUTRITIE SANATATE

Leguma care reglează glicemia și reduce riscurile asociate cu diabetul necontrolat

Foto: Pinterest.com

Leguma care reglează glicemia și reduce riscurile asociate cu diabetul necontrolat. Castraveții sunt extrem de nutritivi și conțin multă apă, potrivit Verywellhealth.com. Astfel, castraveții pot ajuta la ameliorarea deshidratării și conțin multe vitamine și minerale importante. De asemenea, au un conținut redus de calorii, grăsimi, colesterol și sodiu, oferind multe beneficii pentru sănătate.

Leguma care reglează glicemia și reduce riscurile asociate cu diabetul necontrolat – Castraveți

Studiile au arătat că castraveții sunt antihiperglicemici, ceea ce înseamnă că scad nivelul zahărului din sânge, notează publicația. Persoanele cu diabet au probleme cu controlul insulinei și funcția zahărului din sânge.

westlancsbutchers.co.uk

Prin urmare, controlul zahărului din sânge este esențial. Castraveții pot fi unul dintre suplimentele alimentare pentru diabetici care pot ajuta la controlul nivelului zahărului din sânge și la reducerea riscurilor asociate cu diabetul necontrolat.

CITEȘTE ȘI: De ce persoanele în vârstă ar trebui să mănânce castraveți în fiecare zi: Ce spun doctorii

Mai multe despre beneficiile castraveților

Hidratare

Conținutul de apă al castraveților este de aproximativ 96%, comparabil cu conținutul de apă al salatei.

Pe lângă consumul de apă în cantitate suficientă, castraveții pot fi o modalitate excelentă de a vă satisface necesarul zilnic de apă. Cantitatea de apă de care aveți nevoie în fiecare zi depinde de cât de mult faceți exerciții fizice, transpirați și urinați. Aproximativ 20% din necesarul de apă provine din alimente. Femeile sănătoase au nevoie de aproximativ 9 căni, iar bărbații de aproximativ 13 căni de lichide pe zi.

Sănătatea oasselor

Conținutul ridicat de vitamina K din castraveți îi face benefici pentru sănătatea oaselor. Studiile au arătat că nivelurile scăzute de vitamina K sunt asociate cu o incidență mai mare a fracturilor osoase.

„Într-un studiu, femeile cu vârste cuprinse între 38 și 74 de ani care au consumat 109 mcg de vitamina K1 au avut rate semnificativ mai mici de fracturi de șold în comparație cu cele care au consumat mai puțin”, scrie publicația.

Reduc riscul de a face cancer

Castraveții conțin polifenoli (compuși vegetali care acționează ca antioxidanți) numiți lignani. Acești compuși vegetali au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de anumite forme de cancer.

CITEȘTE ȘI: Un medic dezvăluie un beneficiu extraordinar al castraveților murați – Efect direct asupra sănătății

Sănătatea inimii

Castraveții conțin flavonoide (fitonutrienți vegetali) care sunt benefici pentru sănătatea inimii. Mai precis, cercetătorii au descoperit că flavonoidele reduc riscul de boli de inimă datorită următoarelor proprietăți:

  • Antiaterogenice (previn formarea plăcii în artere)
  • Antitrombotice (previn formarea cheagurilor de sânge)
  • Antioxidante (previn deteriorarea celulelor de către radicalii liberi)

Comentarii: