Condimentul cel mai bun pentru ficat: Un medic a dezvăluit când și cum să îl luați corect. O condiment binecunoscută are beneficii excepționale pentru ficat. Curcuma s-a dovedit a fi benefică pentru acest organ. Conține curcumină, care are un efect protector împotriva diverselor factori hepatotoxici, spune medicul rus Irina Nikulina.
Condimentul cel mai bun pentru ficat: Curcuma
„Curcuma, sau mai precis polifenolul curcumină pe care îl conține, are proprietăți imunostimulatoare, antiinflamatorii, antiseptice, antioxidante, analgezice, neuroprotectoare și chiar anticancerigene. Curcumina și-a dovedit eficacitatea în tratamentul multor boli – de la boli hepatice și articulare până la o serie de tulburări reproductive la femei”, spune specialistul.
Expertul subliniază că există câteva particularități asociate cu utilizarea curcumă.
Combinarea cu piper negru
„Se recomandă combinarea acesteia cu piper negru, al cărui component activ este piperina, care crește absorbția curcuminei de către organism cu 2000%. O absorbție mai bună este facilitată de consumul de curcumă împreună cu o masă bogată în grăsimi. În acest fel, momentul administrării este mai puțin important decât metoda, adică modul și cu ce se ia suplimentul”, observă medicul, potrivit actualno.com.
Avertisment
Expertul îi îndeamnă, de asemenea, pe cei care sunt predispuși la tensiune arterială scăzută să se abțină de la consumul de curcumă pe stomacul gol.
„Nu trebuie consumat de persoanele care au probleme cu tractul gastro-intestinal, în special în perioadele de exacerbare a colecistitei și a litiazei biliare, deoarece curcumina stimulează formarea bilei. Se știe că curcumina subțiază sângele, ceea ce înseamnă că poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme de coagulare a sângelui sau care iau agenți antiplachetari – medicamente care afectează coagularea sângelui. Este important să rețineți că cantitatea maximă de curcumă recomandată de medici este de până la 12 grame pe zi”, spune medicul.
Apa cu curcumă
Apa cu curcumă este o băutură foarte populară, care are multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ antioxidanți, proprietăți antiinflamatorii și susținerea tractului gastro-intestinal. Pentru a prepara apa cu turmeric, adăugați 1/2 linguriță de turmeric într-o cană cu apă caldă sau fierbinte. Puteți adăuga și puțină miere sau suc de lămâie pentru un plus de aromă și beneficii pentru sănătate.
CITEȘTE ȘI: Medicamentul care afectează ficatul, ireversibil, dacă este luat într-un mod greșit: Noi toți îl folosim
Se recomandă consumul zilnic de apă cu turmeric, fie dimineața pe stomacul gol, fie cu câteva ore înainte de culcare. Acest lucru va ajuta la menținerea proprietăților antiinflamatorii și antioxidante ale turmericului pe tot parcursul zilei.
Comentarii:









