Alimentele care au mai mult calciu decât brânza de vaci. Calciul este extrem de important pentru organismul nostru. Fără el, nu vom avea oase sănătoase, vase de sânge sănătoase, mușchi. Sistemul nervos are, de asemenea, nevoie constantă de acest element pentru a transmite impulsuri.
Medicul rus Dr. Svetlana Ishchenko a spus ce produse ar trebui adăugate în meniu pentru a compensa deficitul acestui mineral în organism.
„Calciul este un mineral care se găsește în cantități mai mari în organismul uman decât alții. Dacă nu asigurați absorbția dozei zilnice de calciu, vă veți îmbolnăvi. Dar este important să știți că calciul nu este absorbit fără vitamina D și proteine”, notează expertul.
„Aportul zilnic de calciu pentru bărbați și femei este de 1-1,2 g. Dacă credeți că puteți reface rezervele de calciu consumând brânză de vaci, vă înșelați. Există alimente mult mai bogate în calciu”, spune specialistul.
CITEȘTE ȘI: Petele albe de pe unghii înseamnă lipsă de calciu? Ce spun specialiștii
Alimente care conțin mai mult calciu decât brânza de vaci
Cojile de ouă
„Cojile de ouă sunt probabil cea mai accesibilă sursă de calciu. O coajă de ou conține 2 grame de calciu, într-o formă foarte ușor de digerat. Cum se utilizează? Se spală, se usucă și se macină într-o râșniță de cafea. O jumătate de linguriță din pulberea obținută este suficientă pentru a obține doza zilnică”, recomandă medicul.
Parmezan
Parmezanul – dintre toate produsele lactate, este liderul în ceea ce privește conținutul de calciu. Consumul a 100 g din această brânză este suficient pentru a obține doza zilnică de calciu.
Semințele de susan
Acest aliment comestibil este, de asemenea, o sursă bună de calciu. Trebuie înmuiate înainte de utilizare.
Migdalele
Se înmoaie și ele înainte de consum. Este necesar să consumați cel mult o mână pe zi.
Usturoiul
Are, de asemenea, un conținut ridicat de calciu. Poate fi adăugat la orice fel de mâncare fără restricții.
Pătrunjelul
Pe lângă calciu, conține și multă vitamina C, care este foarte necesară organismului nostru! Încercați să adăugați întotdeauna pătrunjel în salată.
„Deficitul de calciu poate fi compensat și cu ajutorul suplimentelor alimentare și nutraceuticelor, dar pentru a alege medicamente eficiente, consultați un medic”, sfătuiește specialistul.
CITEȘTE ȘI: 9 alimente care au mai mult calciu decât un pahar de lapte
Simptomele deficitului de calciu includ:
- dureri frecvente de dinți;
- dureri articulare și musculare;
- amorțeală a membrelor, crampe;
- unghii fragile și căderea părului;
- hemoragii;
- amețeli;
- oboseală excesivă;
- bătăi neregulate ale inimii;
- tulburări de memorie.
Deficitul de calciu din organism afectează și fluctuațiile tensiunii arteriale, ceea ce duce la tulburări neurologice. O altă consecință periculoasă a hipocalcemiei este dezvoltarea tetaniei – un dezechilibru mineral care duce la atacuri dureroase de spasme și crampe la nivelul mușchilor brațelor, picioarelor, feței sau laringelui.
Comentarii:









