NUTRITIE SANATATE

Cele mai sănătoase legume pe care să le mănânci crude: Previn problemele de inimă

best-wallpaper.net

Cele mai sănătoase legume pe care să le mănânci crude: Previn problemele de inimă. Absolut toată lumea mănâncă legume , și chiar și persoanele cărora nu le place broccoli mănâncă cu siguranță cartofi sau morcovi. Și, în ciuda faptului că suntem încă obișnuiți să gătim majoritatea legumelor, unele dintre ele nu au nevoie să fie gătite. Iată care sunt cele mai sănătoase legume pe care să le mănânci crude.

Ce legume puteți mânca crude – listă

Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul regulat de legume crude poate preveni riscul de boli cronice și ajută la evitarea problemelor cardiace . Un alt bonus plăcut este că legumele crude nu necesită mult timp pentru preparare, tocmai pentru că nu necesită tratament termic.

Usturoi

Stacy Woodson, M.D., dietetician înregistrat și nutriționist licențiat, spune că consumul regulat de usturoi crud poate ajuta rapid la normalizarea nivelului de colesterol, stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și scăderea tensiunii arteriale. Potrivit nutriționistului, nu zdrobiți sau măcinați usturoiul – mușcați-l sau consumați-l tocat.

CITEȘTE ȘI: Cele două legume care inhibă creșterea celulelor canceroase

Broccoli

Dacă există o legumă care poate fi consumată doar crudă, aceasta este broccoli. Această opțiune de consum este mult mai bună și mai sănătoasă. Leguma verde ocupă cu încredere primul loc în clasamentul produselor care ajută la prevenirea bolilor. Dacă mâncați constant broccoli, veți uita de problemele cu oasele, intestinele și inima.

Lisa Andrews, MD, dietetician autorizat, spune că gătitul broccoli pierde multe dintre beneficiile sale nutriționale, deși nu toate, dar de ce să te privezi de ele dacă nu trebuie?

Sfecla

Giuliana Crimi, nutriționist și masterand, spune că sfecla poate și trebuie să fie consumată crudă. Betalainele care se găsesc în legumele crude sunt distruse atunci când sunt încălzite, dar ele ajută la stoparea proceselor inflamatorii din organism. Nitrații din sfeclă scad tensiunea arterială, ceea ce este foarte important pentru persoanele care trăiesc literalmente cu un tonometru sub pernă.

Varza kale

O altă legumă cruciferă care ar trebui să fie consumată crudă este varza kale. Ar trebui să mâncați cel puțin o porție și jumătate de varză kale pe săptămână pentru a evita problemele pancreatice. Nutriționiștii recomandă atenuarea aromei legumei cu sos de salată dacă gustul este prea puternic.

CITEȘTE ȘI: NU doar cartofii: Încă două legume care se transformă în otravă atunci când sunt prăjite

Ardei gras

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, un ardei gras conține de două ori mai multă vitamina C decât o portocală, precum și 20% din valoarea zilnică de acid folic. Acest lucru înseamnă că leguma trebuie consumată crudă, deoarece concentrația de nutrienți scade în timpul gătitului.

Citeste mai mult
Comentarii: