NUTRITIE

Cea mai reușită rețetă a prăjiturii Amandina- nu dai greș

De cele mai multe ori preferăm să mergem la o cofetărie pentru a ne întoarce la gustul amintirilor trecute și asta din cauză că prăjiturile sunt considerate complicate și greu de făcut.

Amandina este o prăjitură românească renumită, iar varianta pe care o prezentăm astăzi este dintre cele cu care nu dai greș dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi.

CITEȘTE ȘI: Cel mai gustos tort cu mousse de ciocolată și vișine, o surpriză pentru cei dragi – Exquis

Cea mai reușită rețetă a prăjiturii Amandina- nu dai greș

Blat:
8 oua (480 gr)
300 gr zahar
300 gr faina
15 gr praf de copt
50 gr cacao

Mod de preparare:

Batem ouăle cu zahărul și un praf de sare pentru 5 minute la viteză mare.
Făina, cacaoa și praful de copt se cern, apoi se pun peste ouăle bătute și se amestecă cu mișcări ușoare, de sus în jos.
Blatul se pune într-o tavă cu dimensiunea de 37 cm x 25 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade cu ventilație pentru 18 minute.
Se lasă la răcit.

Crema:
400 gr unt 82% grăsime
200 gr zahăr pudră
3 linguri de cacao
esență de rom
Se pun toate ingredientele în bolul mixerului și se mixează la viteză mare pentru 10 minute.

Cea mai reușită rețetă a prăjiturii Amandina- nu dai greș

Siropul de cafea:
10 gr Ness
100 gr zahăr
500 ml apă caldă
Se amestecă toate ingredientele cu un tel, până se dizolvă cafeaua și zahărul în apa caldă.

CITEȘTE ȘI: Desert ușor și aerisit, bogat în ciocolată și aromă de portocală – Exquis

Asamblare:
1. Se pune deoparte puțină cremă cu care vom decora amandinele.
2. Se taie blatul în două, se însiropează cu jumătate din siropul de cafea și cu puțin rom după gust.
3. Se pune crema și se nivelează.
4. Se pune și partea de sus a blatului deasupra, se însiropează cu restul de sirop și cu puțin rom după gust.
5. Se lasă minim 2 ore la frigider.
6. După ce a stat 2 ore la frigider, tăiem prăjitura cu un cuțit bine ascuțit ținut în apă fierbinte.
Ganache de ciocolată:
500 ml frișcă lichidă
250 gr ciocolată amăruie
250 gr ciocolată cu lapte
Punem frișca lichidă pe foc și o lăsăm până ajunge în punctul de fierbere. Când aproape a început să fiarbă, turnăm frișca fierbinte peste ciocolata tăiată mărunt, lăsăm 5 minute să se topească ciocolata, după care amestecăm bine și omogenizăm cu un blender.
Lăsăm să se răcească ganache-ul de ciocolată înainte să îl turnăm peste amandine.
După ce am terminat de glazurat amandinele cu ganache-ul de ciocolată, punem crema pusă deoparte într-un poș cu un dui în formă de stea și poșăm câte o stea pe fiecare amandină.

Comentarii: