O rețetă ușoară de sufleu de ciocolată pe care oricine o poate prepara cu doar câteva ingrediente uzuale.
Acest desert special de ciocolată crește frumos și pufos, iar cel mai important este că impresionează pe oricine îl va gusta!
Ușor și aerisit, dar bogat în ciocolată, acest sufleu clasic cu aromă de portocală este o idee de desert pe care o puteți prepara în orice moment al zilei și cu orice ocazie.
CITEȘTE ȘI: Ce nu știați despre ciocolată. Secretele celui mai iubit desert al Planetei – Exquis
Desert ușor și aerisit, bogat în ciocolată și aromă de portocală
Ingrediente:
- 3 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 30 g făină
- 150 g ciocolată
- 75 g unt
- 250 ml lapte
- 50 ml suc de portocală
- 3 albușuri
- 30 g zahăr
Desert ușor și aerisit, bogat în ciocolată și aromă de portocală
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugați gălbenușurile pe care le amestecați cu 50 g zahăr cu ajutorul unui tel până se albesc.
Adăugati apoi 30 g de făină și omogenizați bine totul. Puneți amestecul deoparte.
Puneți pe foc un vas cu apă și topiți ciocolata la bain marie.
După ce s-a topit, adăugați și untul și amestecați bine până se topește și acesta. Puneți și acest amestec deoparte.
Adăugați laptele cald în amestecul de gălbenușuri și omogenizați bine totul.
Apoi, adăugați și amestecul de ciocolată cu unt și încorporați bine cu ajutorul unui tel.
Adăugați zeama de portocală și amestecați din nou.
Într-un alt bol, adăugați cele 3 albușuri și le mixati bine.
Puneți 30 g de zahăr și mixați din nou până obțineți o spumă pe care o încorporați ușor în amestecul de ciocolată și gălbenușuri pregătit mai devreme.
CITEȘTE ȘI: Nuci umplute cu cremă de ciocolată- desertul prin care îți retrăiești copilăria – Exquis
Pregătiți 6 forme de ramekin. Le ungeți cu unt și le puneți pe o tavă.
Cu ajutorul unui polonic, distribuiți amestecul în fiecare formă de ramekin.
Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 11-12 minute.
Pudrați cu zahăr și serviți direct din forme. Poftă bună!
Comentarii: