REVIEW

Anunțul zilei făcut de Ministrul Sănătății: Declarația pe propria răspundere pentru părinți a fost ELIMINATĂ

newmoney.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat faptul că declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală a fost eliminată, urmând ca triajul să se facă observațional.

”Începând cu 15 mai am mers pe drumul revenirii la o activitate cvasi normală. Explicam atunci că avem condiții pentru anumite relaxări. Am avut o creștere a numărului de cazuri. 1 septembrie vine cu o nouă serie de relaxări, se redeschid restaurantele, cinematografele, dar cel mai important se redeschid școlile. Guvernul are această misiune de a asigura începerea anului școlar în condiții de siguranță, dar acesta trebuie să fie un efort comun. Decalogul trebuie respectat: distanțare, dezinfectare, purtarea măștii.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, părinți! OMS spune cum trebuie să poarte copiii masca de protecție

Am plecat de la premisa că toți suntem de acord că procesul de învățământ trebuie să înceapă. Dacă respectăm regulile, aceea creștere a numărului de cazuri, riscul asumat, poate fi acoperit.

Pe 7 septembrie va fi prezentată situația fiecărei școli.

Pe 10 septembrie, consiliile de administrație trebuie să comunice în ce mod au decis să înceapă școala. Scenariile prezentate acum 2 săptămâni sunt valabile și acum. Trebuie să fie respectată distanțarea, este nevoie de culoare de siguranță pentru toți elevii și o diferențiere a programului pentru clasele primare.

CITEȘTE ȘI: Lucrul care ar putea opri explozia de infectări cu coronavirus: Ce ne sfătuiește un medic infecționist

Nu va mai exista aceea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem răspunderea proprie a triajului observațional ”, a spus Nelu Tătaru.

Comentarii: