LIFESTYLE

A luat medalia de aur după 1100 de zile de pauză!

Gimnastica aerobică nu se uită nici după o pauză de 3 ani! Este cazul Teodorei Cucu, cea mai bună gimnastă de aerobic de la noi. La 21 de ani, a revenit la Campionatele Naționale și a câștigat medalia de aur, prima la seniori.

„Mă simt super bine, am început să savurez aceste momente, nu mă așteptam să fac acest pas”, povestește Teodora Cucu, medaliată cu aur la Campionatele Naționale de Gimnastică Aerobică, în proba de individual.

Teo a început să practice gimnastica ritmică la câțiva ani, iar la 9, a suferit o intervenție chirurgicală și a fost nevoită să renunțe.

„Am început cu gimnastica ritmică, am avut o operație apoi am trecut la aerobică, iar în 2017 am suferit altă intervenție chirurgicală și m-am oprit din sport. Am revenit în 2020, în febuarie”, spune Teo.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Nu mai voia să audă de sport

Sportul și facultatea unde este studentă în anul 3 îi ocupă tot timpul, dar nu se plânge. „După antrenamente am și o sală de crossfit la care lucrez, timp liber nu prea am, dar îmi place să fac toate lucrurile astea”, mărturisește sportiva, care dezvăluie că atunci când s-a hotărât să renunțe la gimnastică, un an nu a vrut să mai audă de niciun fel de mișcare, dar nu i-a ieșit.

„Mi-am dat seama că asta sunt eu, că nu pot să stau fără să fac ceva. Am început să dansez, să fac acrodance, iar din 2019 am început să mă antrenez pe crossfit, parte de pregătire fizică, forță”, spune Teo.

Medalia pe care a câștigat-o va sta la loc de cinste, alături de cele peste 100 din cariera ei, iar pentru la anul și-a făcut o promisiune: să se întoarcă de la la Europene și Mondiale cu două medalii de aur.

 

 

 

 

 

Comentarii: