LIFESTYLE

Abandonat de mamă la Casa de Copii, a ajuns campion la decatlon

Din 1976, Doina Rusu este profesor-antrenor al Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung, acolo unde a făcut sport și a învățat.  În fiecare toamnă, bate școlile din țară în lung și în lat pentru a-i descoperi pe viitorii campioni la atletism.

” Îmi fac selecție personală. Pentru sportul de performanță, nimeni nu poate să-ți aducă un copil ca să îl antrenezi”, începe povestea Doina Rusu.

Așa a dat și peste Victor Ciulin, un băiat extrem de talentat și cu o poveste de viață impresionantă.  „La o lună, mama mea biologică m-a abandonat la Casa de Copii. Și de atunci sunt la familia adoptivă. Mama care m-a crescut este mama mea! O iubesc foarte mult și e totul pentru mine”, continuă chiar Victor, acum un campion la Under 18 în probe combinate.

Deși au trecut aproape trei ani de la prima lor întâlnire,  Doina Rusu și-o amintește și acum perfect. Umblase o zi întreagă din școală în școală pentru a găsi copii talentați, iar la una dintr-un sat îndepărtat de Câmpulung a dat peste Victor.

„Ce m-a mai impresionat în momentul respectiv a fost ce mi-a spus. Că el nu știe dacă ar putea să facă atletism pentru că e nevoie de niște formalități. Mi-a povestit că este crescut de către o asistentă maternală. Este un copil minunat și foarte talentat”, mărturisește antenoarea.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Nu i-a înșelat așteptările antrenoarei

La nici trei ani de când s-a apucat de atletism, Victor a devenit campion național la decatlon. „Nici acum nu realizez că eu sunt campion național și că mie mi-a cântat imnul! Am fost atât de emoționat, am plâns mult! Este o senzație unică, practic te lupți cu tine”, își amintește Victor.

Iar antrenoarea lui îl completează. „Atât de tare l-a motivat ideea de a fi campion, atât de bine s-a mobilizat și s-a concentrat pe fiecare probă în parte în așa fel încât performanțele lui adunate și transformate în puncte l-au făcut să ajungă campion național”, mai spune Doina Rusu.

Andreea, colega de antrenament al lui Victor, face de trei ani atletism și este foarte bună în proba de heptatlon, iar la ultima competiție la care a participat s-a clasat pe locul al doilea. Când Victor a devenit campion național, fata nu și-a putut stăpâni lacrimile: „Am plâns pentru că știu cât de mult muncim la antrenamente și câte sacrificii facem! M-am bucurat mult pentru el”!

 

 

 

 

 

Comentarii: