NUTRITIE SANATATE

Acest decoct curăță intestinele și scade tensiunea arterială

media.obiectiv.info

Acest decoct curăță intestinele și scade tensiunea arterială. Versatilitatea cepei o face potrivită nu numai pentru carne, ci și pentru mâncăruri vegetariene. Gustul său unic nu poate fi imitat de niciun condiment, iar atunci când este prăjită în puțin unt sau ulei, învăluie casa cu o aromă plăcută.

Interesant este faptul că aceasta este leguma care produce cele mai multe deșeuri, și anume coaja subțire. Pentru a nu irosi potențialul acestei părți a legumei , vă recomandăm să preparați un decoct sănătos.

CITEȘTE ȘI: Lucruri mai puțin știute despre ceapă: Cum ajută la arsuri, înțepături de insecte sau eliminarea ruginei

Ceapa – pentru sănătate și gust

Fermă, suculentă, plină de savoare și aromă, ceapa este unul dintre adaosurile preferate în multe feluri de mâncare. În bucătărie, încercăm cu nerăbdare să ajungem la măruntaiele ei, renunțând la solzii subțiri și fragili care o înconjoară la exterior.

În loc să le aruncăm la gunoi fără să ne gândim, să începem să profităm de proprietățile lor benefice. Nu aruncați cojile de ceapă!

În primul rând, cojile de ceapă conțin quercetină, un antioxidant natural. Prezența antioxidantului ajută la contracararea stresului oxidativ care contribuie la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Ingredientul luptă împotriva radicalilor liberi și reduce riscul de cancer.

Beneficiile cojilor de ceapă nu se termină aici:

  • – curățarea intestinelor,
  • – ameliorarea stărilor de greață,
  • – reducerea tensiunii arteriale,
  • – reducerea simptomelor de alergie,
  • – prevenirea apariției diabetului de tip 2,
  • – prevenirea bolilor de inimă și a aterosclerozei.

Cum se prepară și se folosește infuzia de coajă de ceapă?

Înainte de a începe să preparăm ceaiul de casă, începem prin a curăța bine toată ceapa. Apoi o curățăm de coajă, pe care o punem într-o oală sau într-un alt vas adânc. Turnăm apă peste ea, o fierbem timp de 15-20 de minute și apoi o lăsăm să se răcească complet.

Strecurați decoctul finit printr-o sită și beți un pahar în fiecare seară. Metoda alternativă presupune să punem cojile de ceapă într-o oală mare, să le acoperim cu apă clocotită și să le fierbem timp de 5-8 minute.

După ce a trecut timpul necesar, scoatem cojile plutitoare din centru și bem lichidul înainte de a merge la culcare.

Introducerea băuturii în dieta obișnuită va întări imunitatea naturală a organismului, va preveni alergiile recurente și va scădea tensiunea arterială excesiv de ridicată.

CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare a sucului de ceapă: Efectul pe care îl are asupra inimii

Ceai medicinal din coji de ceapă

Cum se prepară și ce boli tratează? Cojile de ceapă – o aplicație neobișnuită Cu un gust expresiv, ceapa este unul dintre ingredientele principale ale multor mâncăruri tradiționale și moderne. De cele mai multe ori, folosim doar leguma în sine, aruncând din reflex la coșul de gunoi cojile care o înconjoară.

Interesant este că, atunci când este zdrobită, este ideală ca aditiv pentru a spori aroma și culoarea unei supe preparate. De asemenea, pielițele de ceapă conțin o mulțime de fibre și antioxidanți – ingrediente esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Cojile de ceapă fierte sunt potrivite pentru vopsirea țesăturilor, a firelor și a ouălor de Paște. Resturile de ceapă pot fi folosite pentru a face o clătire de casă pentru păr care ajută la combaterea părului cărunt.

Apa din coji de ceapă fiartă este folosită ca un tonic natural pentru a calma inflamațiile și eczemele. Doamnele și domnișoarele din casă o folosesc, de asemenea, ca remediu pentru călcâiele uscate și crăpate, potrivit actualno.com.

Comentarii: