NUTRITIE SANATATE

Masa de seară luată mai devreme: Schimbările care se produc în organism

Foto: Pinterest.com

Masa de seară luată mai devreme: Schimbările care se produc în organism. În vremurile pe care le trăim, a devenit un obicei să mâncăm cina după ora 20 sau 21. Specialiștii averizează că acest lucru e un obicei extrem de periculos pentru sănătate, pe termen lung.

Acest lucru are atât de multe dezavantaje pentru sănătate, cum ar fi refluxul, sindromul metabolic și creșterea în greutate. O cină luată mai devreme ajută corpul să rămână sincronizat cu ceasul corporal. De asemenea, este important să păsttăm un interval de două până la trei ore între cină și ora de culcare.

CITEȘTE ȘI: Băutura care poate înlocui masa de seară: Te ajută să pierzi rapid în greutate

Masa de seară luată mai devreme! 5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Iată ce se întâmplă cu corpul tău când termini cina înainte de ora 19.

Inimă sănătoasă

Dacă mâncați cu două până la trei ore înainte de culcare, vă va ajuta corpul să mențină sănătatea inimii. O cină luată devreme îți menține tensiunea arterială și reduce consumul de alimente grele și grase înainte de culcare, potrivit doctorulzilei.ro.

Menținerea echilibrului hormonal

Este important să luați masa înainte de ora 19, deoarece acest lucru vă ajută să vă mențineți hormonii corpului. Dacă mănânci chiar înainte de culcare, poate duce la indigestie și balonare.

Îmbunătățirea nivelului de zahărul din sânge

Dacă iei masa chiar înainte de culcare, poate duce la creșterea nivelului zahărului din sânge, ceea ce crește riscul de diabet de tip 2. Prin urmare, este bine să servești masa înainte de ora 19.

Calitatea somnului

Dacă mănânci chiar înainte de culcare, balonarea și indigestia îți vor perturba somnul. Pe de altă parte, dacă mănânci cu două până la trei ore înainte de culcare vă va ajuta corpul să digere alimentele și să intre într-o stare de odihnă adecvată în timpul nopții, ceea ce poate îmbunătăți calitatea somnului.

CITEȘTE ȘI: Ora la care servești masa de seara contează: Are legătură cu riscul de a face AVC

Scăderea riscului de obezitate

Dacă mănânci chiar înainte de culcare, atunci alimentele nu sunt digerate corespunzător și nu vor fi consumate ca energie. În schimb, va fi stocat în corpul tău sub formă de grăsime. Acest lucru poate crește riscul de obezitate.

Comentarii: